Hyppää sisältöön

Mikko Korhonen jatkaa miljoonajahtia – ero kärkeen kaventui

Mikko Korhonen pelaa seuraavan kerran aikaisintaan huhtikuun puoolivälin jälkeen Kanarian Saarilla pidettävissä kahdessa kisassa

Mikko Korhonen putosi tänään tulosluettelossa pykälän, mutta pienensi eroa kärkeen lyönnillä. Voittaja tienaa kisasta yli miljoona euroa, joten pelissä on suuret setelit.

Mikko Korhonen lähtee viikonlopulle kolmannelta sijalta Etelä-Afrikassa pelattavaan Nedback Challengeen. Korhonen pelasi tänään kärkiryhmässä kilpailua johtavan Sergio Garcian kanssa, johon hän säilytti hyvän näköyhteyden myös kahden kierroksen jälkeen.

Eroa miesten välillä on kolme lyöntiä eli yksi vähemmän kuin kuin toiselle kierrokselle lähdettäessä. Garcia otti päätösviheriöllä kolme puttia ja päätti kierroksen harmittavaan bogiin.

Garcian yhteistulos on -9 (66-71), kun Korhonen päätyi tulokseen -6 (68-70). Miesten väliin kiilasi loistavan kierroksen pelannut Louis Oosthuizen -8 (69-67).

”Sergion kanssa oli ihan lungia pelata, hän on mukava kaveri. Huomenna vielä svingikingi Louis (Oosthuizen) mukana ryhmässä. Jengiä oli jo aika hyvin katsomossa”, Korhonen sanoi.

Tarkkuutta vaativa Gary Player Country Club tuntuu sopivan Korhoselle hyvin, vaikka se onkin yli 7 kilometriä pitkä eikä Korhonen lukeudu kiertueen pitkälyöntisimpien joukkoon. Pituutta kompensoi kuitenkin se, että kenttä sijaitsee korkealla merenpinnan tasosta, missä pallo lentää normaalia pidemmälle.

Korhosella peli kulki erinomaisesti erityisesti alussa ja takaysillä, jonka hän pelasi kolme alle parin. Heikko hetki sattui takaysin puolivälin jälkeen, kun helsinkiläinen sortui neljän reiän aikana kolmeen bogiin. Onneksi alla oli kaksi birdieä – ne pitivät hänet edelleen erinomaisesti pelissä mukana.

”Vähän huono hetki sattui siihen etuysille. Siinä vähän arvottiin väärin tuulta pari kertaa ja tuli huonoja missejä. Tuuli on täällä todella arvaamaton. Muutama hyvä lyönti siihen ja sain taas pelistä hyvin kiinni”, Korhonen summasi.

Mikko Korhosella oli hieman vaikeuksia etuysin puolivälin jälkeen.

Mikko Korhosella oli hieman vaikeuksia etuysin puolivälin jälkeen.

Getty Images

Kisa kuuluu European Tourin rahakkaimpiin, sillä palkintopotti on kokonaisuudessaan peräti 7,5 miljoonaa dollaria. Rolex Seriesiin ja kiertueen finaalisarjaan kuuluvana se ei ole kuitenkaan jostain syystä kerännyt suurta tähtisikermää kilvoittelemaan isosta rahasta.

Tämä avaa Mikko Korhoselle mahdollisuuden mahtitiliin. Kilpailun voittaja tienaa yli miljoonaa euroa ja toiseksi sijoittunutkin noin 700 000 euroa. Suomalaisella on siis tällä viikolla mahdollisuus tehdä kova nousu Race-to-Dubai-rankingissa.

Jo sijoittuminen seitsemän parhaan joukkoon varmistaisi Korhoselle uran kaikkien aikojen suurimman shekin: noin 190 000 euroa. Tähän asti miehen suurin yksittäisestä kisasta saama palkintoraha on kesäkuisesta Itävallan-voitosta tienattu 166 660 euroa.

Tapio Pulkkasen haaveet päästä mukaan Dubain-finaalikisaan kokivat tänään pienen kolauksen, sillä hän putosi sijalle 45. Hänen pitäisi parantaa suurin piirtein 30 sijaa, jotta paikka kiertueen päätöskisassa olisi mahdollinen.

Pulkkasella on siihen toki kaikki mahdollisuudet, sillä kisaa on vielä kaksi kierrosta jäljellä.

Kilpailu jatkuu huomenna aamulla Suomen aikaa. Korhonen on kerännyt mukavasti ruutuaikaa suorissa televisiolähetyksissä.

Tulospalvelu

Kilpailun näyttää suorana lähetyksenä Viasat ja Viaplay

Etsi luettavaa