Hyppää sisältöön

Mikko Korhonen ison mahdollisuuden edessä: ”Ensimmäinen viikko jolloin lyönnit tuntuvat omilta”

Mikko Korhonen on selvinnyt kahdesta ensimmäisestä kierroksesta ilman bogeja. KUVA: GETTY IMAGES

Mikko Korhonen (-11) lähtee seitsemänneltä sijalta Johannesburgissa pelattavan DP World Tourin kolmannelle kierrokselle. Myös Tapio Pulkkanen (-9) sekä Sami Välimäki ovat erinomaisissa asemissa.

Isäntämaa Etelä-Afrikan kolmikko Shaun Norris (-18) James Haart du Preez (-15) ja Dean Burmester (-13) muodostavat ennen kahta viimeistä kierrosta kärkikolmikon Club at Steyn Cityn kentällä Johannesburgin lähistöllä.

Norris on pelannut menestyksekkäästi etenkin Japanissa, kotikonnuillaan kilpaileva Burmester on ykköshaastaja ohi du Preezin, jolla ei tältä tasolta vielä ole menestyksiä.

Asetelmasta kertoo paljon sekin, että Norris (83.) ja Burmester (76.) ovat maailmanlistalla tukevasti sadan joukossa, 208-senttisen du Preezin sijoitus on 1415.

Hänen osaltaan suurin mielenkiinto kohdistuu etenkin pitkiin avauksiin. Du Preezin avausten keskimitta oli Sunshine Tourilla edeliskaudella aivan omassa luokassaan, hieman vajaat 340 metriä!

Kauempaakin starttaavilla takaa-ajajilla on mahdollisuutensa. Haastajien joukossa ovat Korhosen lisälksi myös Välimäki ja Pulkkanen.


MAINOS. DP World Tour ja LPGA on katsottavissa suorana Elisa Viihde Viaplaystä. Tästä palveluun >>

Oletettavaa on, että hirmuinen tulostehtailu hieman laantuu viikonlopun aikana. Tästä huolimatta ilman kuumaa putteria kärkeen nousu on työlästä.

”Pehmeä on kenttä edelleen. Levenee väylät aika paljon, kun on märkää. Ihan hyvin olen lyönyt molempina päivinä, tänään sain muutaman pidemmänkin putin sisään”, Mikko Korhonen kertoi perjantain jälkeisistä tunnelmistaan.

”Oikeastaan eka viikko tänä vuonna, kun tunnen lyöväni ”omia” lyöntejäni. Aika hakusessa on peli tähän asti ollut. Koitetaan jatkaa samaa rataa.”

Tapio Pulkkanen lähtee kierrokselleen kello 11.11, Sami Välimäki heti hänen jälkeensä klo 11.21 ja Mikko Korhonen klo 12.11.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport Golf näyttävät kisan suorina lähetyksinä.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa