Hyppää sisältöön

Mikko Korhonen hakee grilli-illoista vauhtia majoriin: ”Lyödessä pitää uskaltaa vetää täysillä”

Mikko Korhosen ja caddie Nick Mumfordin yhteistyö tuotti voito jo toisessa kilpailussa

Rohkeus kentällä, parantunut puttipeli ja teräspiikkisistä kengistä luopuminen ovat luoneet pohjaa menestykselle.

Mikko Korhonen palasi maanantaina voittoisalta Marokkoon ja Kiinaan suuntautuneelta pelimatkalta ja piti lajiharjoittelusta taukoa loppuviikolle.

”Onnitteluja ja muistamisia on tullut valtava määrä. Pari päivää olen huilinut ja hoitanut asioita. Hyvä olo voi tuottaa menestyskrapulan, joten harjoittelu on hieronnan, juoksemisen ja lajitreenin kautta saatava käyntiin ennen matkaa USA:han”, Korhonen viittasi keskiviikkona osallistumiseensa PGA Championshipissa, joka käynnistyy torstaina 16. toukokuuta.

Voitot otetaan puttaamalla

Korhosen ura on ollut hurjassa nosteessa kausien 2017-2019 aikana. Suurimmmiksi syiksi hän itse nostaa parantuneen puttipelin sekä rohkeuden pelitilanteissa.

”Vaikka kuinka hyvin palloa löisi, fakta on se, että kisoja voitetaan puttaamalla. Omalla kohdallani paranusta on tunnut etenkin siinä, että taso ei enää vaihtele niin paljon kuin aiempina vuosina. Mailan liike ja osuma palloon ovat parantuneet.”

”Olen tehnyt valmentajani Markku Louhion kanssa paljon töitä saadakseni toimivia tsekkauspisteitä pallon paikaan. Tästä on syytä antaa Makelle isot krediitit. Muutos on hänen käsialaansa”, Korhonen suitsuttaa Louhiota, jonka kanssa hän on tehnyt yhteistyötä junnuvuosista asti.

Korhosen valmennustiimiin liittyi noin kuukausi sitten Timo Rauhala.

”Timo huolehtii kokonaisuuden rakentamisesta. Hänellä on kokemusta siitä, mitä pelaajalta vaaditaan kun mennään Ilosen tavoin maailmanlistalla 50:n joukkoon. Rauhala vetää tasokkaita treenejä sekä osaa opastaa siinä, kuinka urheilija huolehtii muun arkielämän päivittäisestä rakentamisesta ja tasapainosta.”

Jokainen lyönti täysillä

Kiinan kisan voitto ratkesi kolmen samassa ryhmässä pelanneen miehen välillä. 

”Saimme toinen toisistamme virtaa onnistumisten kautta. Kuka tahansa olisi voinut nousta ykköseksi. Eniten iloitsin siitä, että uskalsin vetää 73 reikää kaikki lyönnit täysillä läpi turvautumatta turvalyönteihin. Tämä ajatus oli vahvana jo Marokossa, josta sain Kiinaan mukaan ison annoksen kärsivällisyyttä.”

Bethpage Black Courselle Korhonen pääsee maanantaina.

”Lähtökohta kisaan valmistautumiseen on täysin toinen kuin edellisvuonna. Silloin oli pitkä tauko takana, nyt on kaksi hyvää kisaa alla ja sopivasti lepoa. Sama päättäväisyys ja rohkeus on syytä pitää ajatuksissa. Tulee varmasti mielenkiintoinen viikko ja uutta oppia”, uransa toiseen kilpailuun USA:ssa valmistautuva Korhonen arvelee.

Suutari venyttää  uudet kengät

Mikko Korhonen lukeutui vuodenvaihteeseen asti niihin viimeisiin mohikaaneihin, jotka European Tourilla käyttivät piikillisiä kenkiä.

”Varpaita on särkenyt pitkään, kengät ovat olleet siihen selkeä syy. Etsin uutta mallia pitkään ja vihdoin löysin sopivat vuodenvaihteessa. Ekassa kisasa Abu Dhabissa olo oli epävarma tasapainon säilymisen suhteen. Kun koko ikänsä on ollut piikit alla, muutos on melkoinen. Hienosti on kuitenkin mennyt ja kivut varpaista ovat hävinneet. Kyllä sillä on vaikutusta pelaamiseen.”

Lukuisten kokeilujen jälkeen Mikko Korhonen päätyi Foot-Joyn Arc SL mallin kenkiin.

Lukuisten kokeilujen jälkeen Mikko Korhonen päätyi Foot-Joyn Arc SL mallin kenkiin.

Kiinassa Korhosella oli vain yhdet kengät matkassa, toiset varastettiin bägisuojuksen ulkotaskusta Rabatin ja Shenzhenin välisellä matkalla.

”Herkkää touhua tämä kengän säätäminen osaltani on, suutari venyttää jokaista uutta paria kärjistä ennen käyttöönottoa, ” Korhonen kertoo uusista Foot-Joy Arc SL kengistään .

Grilli-illan kautta maailmantähtiä haastamaan

Espooseen muuttanut Korhonen ei tunnu ottavan paineita uransa toisesta major-kilpailusta. Edellisvuonna vetoa riitti tuloksen osalta kierroksen verran (68-75). Yhden vuoden kokeneempana jatkopaikka ei olisi millään muotoa yllätys Bethpage Blackilla, jonka suuri osa osallistujista kohtaa ensimmäistä kertaa ”major-virityksessä”.

Bethpagessa pelattiin US Open vuosina 2002 ja 2009.

Keskiviikkona Korhosella oli mielessään yksi muita tärkeämpi suunnitelma viikonlopulle.

”Grilli on tuossa pihalla jo valmiina. Kun saa vielä kaasupullon hankittua, päästään grilllaamaan iltaisin ennen matkaanlähtöä”, Korhonen suunnitteli.

Etsi luettavaa