Hyppää sisältöön

Mikko Korhonen haastajana viikonlopun kierroksille – Kalle Samoojalla vahva nousu Indian Openissa

Mikko Korhonen katkaisi neljän kilpailun karsiutumisputkensa vakuuttavalla tavalla kentällä, jolla hän 2019 taisteli voitosta vielä neljä reikää ennen loppua. Kuva: Getty Images

Mikko Korhonen (67,-72,-5) on New Delhissa pelattavassa kilpailussa viiden lyönnin päässä Saksan Yannik Paulista (-10). Toisena päivänä kuusi birdieä tehneen Kalle Samoojan (73-70,-1) nousua ovat hidastaneet kolme tuplabogia.

Kolmannelta tilalta toisen päivän aamukierrokselleen New Delhi Golf & Country Clubilla startannut Mikko Korhonen ei onnnistunut päivän aikana luomaan painetta kisaa johtavalla Yannik Paulille.

Kierros käynnistyi bogilla, ensimmäisellä puoliskolla (10-18) korttiin tuli myös tupla. Neljä birdietä 18 reiän aikana tasasivat tilannetta. Kierrostulos (72, par) oli kuitenkin viisi heikompi kuin torstaina.

Auringontarkkoja lähestymisiä

Ero Pauliin kasvoi viiteen lyöntiin. Kärkikymmenikössä Korhonen pitää paikkansa, vaikka sijoitus saattaa päivän kuluessa myös pudota.

Korhosen ensimmäisen päivän (67,-5) Strokes Gained -tilastot ovat hämmentävää luettavaa. Haasteena viimeaikoina ollut putti (-1,40) oli torstaina pakkasella. Viheriön ympäristössä saldo oli niukasti plussan puolella (+0,2).

Avauksissa Korhonen voitti keskivertopelaajaa 1,55 lyöntiä. Lähestymissä sama luku oli timanttinen, yhden kierroksen osalta harvinaisen kova (+6,84).

Toisen päivän pelilleenkin hän antoi tunnustusta ja suhtautui luottavaisesti viikonlopun kierrosten mahdollisuuksiin.


”Ei kenttä sinänsä eilistä tiukempi ollut, muutama vähän vaikeampi lipunpaikka ehkä oli. Oma peli oli ihan vakaat, ei niin loistavaa lyömistä kuin eilen, mutta ihan jees. Kenttä on aika strateginen ja sen voi pelata eri tavoilla. Mukava päästä viikonlopulle ja vielä hyvissä asemissa!” Korhonen iloitsi tiedotteessaan.

Kalle Samooja löysi birdiesuonen

New Delhi Golf & Country Club on erittäin vaativa kenttä, josta kertoo myös viiden aiemman vuoden voittajien keskiarvo (-10,4).

Mahdollisuuksia kärkitaistoon kipuamiseen on myös Kalle Samoojalla(73-70,-1), joka oli aamupäivän birdiekuningas. Hän teki ensimmäisellä puoliskollaan niitä neljä putkeen, sisääntulossa (1-9) vielä kaksi lisää.

”Tiiltä greenille oli kauden parasta, joten täytyy vaan jaksaa jyystää, niin eiköhän se palkitse viikonloppuna Ihan hyvä tulos, mutta kyllä se varmaan aika maksimi huono oli tuolla pelillä, hän harmitteli tiedotteessaan.

Torstaina kaksi tuplaa tehnyt turkulainen lisäsi tupliensa määrän perjantaina kolmeen ja teki myös kisan kaksi ensimmäistä bogiaan.

Yhteistulos -1 oikeutti kierroksen päätyttyä Kalle Samoojan sijoitukseen 20:n ensimmäisen joukkoon.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa