Hyppää sisältöön

Mikko Korhonen Etelä-Afrikassa: ”Kenttä sopii pitkälyöntisille”

Mikko Korhonen hakee menestystä Sun Citysta

Mikko Korhonen on ensimmäistä kertaa mukana Nedbank Challengessa. Gary Player Country Club sijaitsee Sun Cityn hulppeassa resortissa, jossa haastavalla kentällä taistelee 78 kovan luokan peluria.

Mikko Korhonen aloittaa European Tourin toisen finaalikilpailun nousujohteisen viikonlipun jälkeen Turkissa. Kaksi ensimmäistä päivää väliviikon jälkeen olivat vaikeita, mutta viikonloppu oli lähes virheetön kunnes kisa päättyi tuplabogiin. 

Turkissa sijalle 35 päätynyt Korhonen on Race to Dubai -listan sijalla 42 kun kautta on jäljellä kaksi kilpailua. Kauden päätteeksi kolmekymmentä parasta saavat pelioikeuden ensi vuoden British Openiin. Etelä-Afrikassa pelin pitäisi olla jo valmiimpaa mitä se oli Turkissa väliviikon jälkeen mailoista. 

”Täällä on ihan rento meininki. Ei mitään erityistä sähköä ilmassa ainakaan vielä. Kenttä on minulle uusi tuttavuus. Tiistaina pelattiin takalenkki Tapsan kanssa ja keskiviikkona on vuorossa pro am””, Korhonen kertoi.

Korhonen on kilpaillut urallaan paljon Etelä-Afrikassa, mutta uusi tuttavuus on hänen mielestään selkästi vaikein. 

”Kenttä on tosi kireän oloinen. Pitkiä reikiä ja haastavat griinit, aika pienet ja kaltevat. Ehdottomasti vaikein, mitä olen tässä maassa pelannut. Onnistuminen vaatii hyvää lyömistä ja lähipeliä, jos griiniin ei osu.” Ensituntuman perusteella sanoisin, että kenttä sopii hyvin pitkälyöntisille””, Korhonen aprikoi. 

Korhonen on draivipituuden puitteissa European Tourin keskikastia. Mitatuilla väylillä pallo on keskimäärin karannut 295,3 jaardin (noin 272m) päähän. Sillä sijoittuu kiertueen draivipituudessa sijalle 85. Tapio Pulkkanen sen sijaan kuuluu kiertueen pisimpiin lyöjiin – draivit ovat kantaneet 310,2 jaardia. 

Nedbank Challenge pelataan torstaista sunnuntaihin. Kilpailun palkintopotissa on 7,5 miljoonaa dollaria ja kisa näytetään suorina lähetyksinä Viasat Golfin ja Viaplayn kanavilla. 

Etsi luettavaa