Hyppää sisältöön

Mikko Korhonen 20:s Madridissa – Rafa Cabrera-Bello Espanjan mestariksi

Mikko Korhonen hävisi maailmanlistan ykköselle yhden lyönnin ja voitosta uusinnan pelanneille seitsemän lyöntiä

Korhosen lisäksi 34:ksi noussut Kalle Samooja pelasi viikonlopun kierrokset kahden edellisen kerran voittajaa Jon Rahmia paremmin

Espanjan avoimissa kärkikamppailuissa oli viikonlopun aikana yksi maailmantähti, (Jon Rahm), joka putosi lauantaina yllättävästi kelkasta. Kärkeen nousi Rafa Cabrera-Bello, joka puolestaan sunnuntain avausreiällä antoi kahden lyönnin johtonsa tuplalla pois. 
Keulapaikka kävivät päivän aikana jakamassa myös Jack Senior, sekä Cabrera-Bellon kanssa uusintaan noussut Adri Arnaus tuloksella -19.

Kanarian Saarilta kotoisin oleva Cabrera-Bello katkaisi yli 4,5 vuoden mittaisen voitottoman putkensa uusinnassa kaikille espanjalaisille erittäin merkityksellisessä maansa mestaruuskisassa, jossa hän 2019 ylsi kakkoseksi.

Voitto oli ET:n uran neljäs, ensimmäisen hän nappasi Itävallassa 2009,  kaksi seuraavaa Dubai Desert Classic (2012) ja Scottish Open (2017) menevät ykköstiloja isojen vonkaleiden sarjaan. Espanjan avoimet on näistä neljästä tunnetasolla Cabrera-Bellolle tärkein. Se oli myös yllätyksellinen, sillä kuluvalla kaudella hän oli vain avauskisassaan Lähi-Idässä noussut kymmenen joukkoon.

Arnaus saavutti tulokaskaudellaan 2019 kolme kakkostilaa, nyt tuli neljäs. Reilun kuukauden Jon Rahmia vanhempi Arnaus oli amatöörinä maansa mestari ja menestynyt yliopistopelaaja USA:ssa. CT:lla hän voitti ainoalla kaudellaan yhden ison kisan, mutta pääkiertueella läpimurtoa ei vain ole voiton veroisesti tullut.

Jon Rahmin viikonloppu (63-67-72,-13) oli synkkä. Perjantain jälkeiseltä kakkostilalta hänen odotettiin rutiinillaan jyräävän kahden edellisen Espanjan avointen tavoin voittoon saavutuksiltaan kevyessa seurassa. Tuloslistan 11:n ensimmäisen pelaajan keskimääräinen sijoitus maailmanlistalla oli Espanjan avoimissa pitkälti yli 240:n 
Maailmanlistan ykkösen lopullinen sijoitus oli 17.

Mikko Korhonen: ”Tämä oli hyvä viikko”

Mikko Korhonen (69-66-69-68,-12) pelasi tuloksellisesti tasaisen kisan, jolla sijaluvuksi tuli lyönnin Rahmille hävinneenä 20. Ansioita kertyi 16 720 euroa, ET:n pistelistalla Korhonen kuitenkin putosi yhden sijan 50:ksi.

”Tämä oli hyvä viikko kaiken kaikkiaan. Rautalyöminen ei ollut ihan tarpeeksi terävää kärkitaistoa ajatellen, ja myös chippaaminen oli keskinkertaista.”
”Päivä alkoi vähän heikosti ja sain taistella itseni takaisin peliin. Mutta kovan taistelun kautta sain puristettua hyvän kierroksen. Kivalta tuntuu pelata ja odotan innolla ensi viikkoa!” Korhonen kommentoi viitaten Valderramassa torstaina käynnistyvään Andalucia Mastersiin.

Kalle Samoojalla vahva viikonloppu

Kalle Samooja pelaa Sami Välimäen, Tapio Pulkkasen ja Mikko Korhosen tavoin myös torstaina Aurinkorannikolla Valderramassa käynnistyvässä Andalucia Mastersissa

Kalle Samooja pelaa Sami Välimäen, Tapio Pulkkasen ja Mikko Korhosen tavoin myös torstaina Aurinkorannikolla Valderramassa käynnistyvässä Andalucia Mastersissa

GETTY IMAGES

Kalle Samooja oli pudota jatkosta epäonnnistuttuaan perjantaina (67-72,-3). Päästyään viimeisenä mukaan hän rakensi viikonloppuna kuusi lyöntiä Jon Rahmia paremmat tulokset (68-67,-7)ja yhteistuloksella -10 sai sijaluvun 34. 
”Vähän jäi viikonloppuna vielä putit uppoamatta. Tänään jostain syystä luimme Niclaksen (Hellberg) kanssa griinien linjoja vielä todella huonosti. Kahteen viimeiseen päivään voi olla toki yli 30:n sijan nousun johdosta tyytyväinen”, Samooja kertoi tiedotteesaan.

Jatkoonpääsy ja nousu lihottivat Samoojan kassaa 10 966 euron verran.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa