Hyppää sisältöön

Mikko Ilosesta PGA:n vuoden pelaaja

Mikko Ilosen peli kulki jälleen kierroksen puoliväliin saakka.

PGA:n jäsenet valitsivat Mikko Ilosen vuoden pelaajaksi. Ilonen sijoittui Euroopan Tourin rahalistalla 58:nneksi.

Mikko Ilonen pelasi tasaisen hyvän kauden Euroopan Tourilla. Hänen paras sijoituksensa tuli Turkin finaalikisasta, jossa hän oli kymmenes. Rahalistalla hän sijoittui 58:nneksi tienattuaan kaikkiaan 636 463 euroa. Tasaisuus palkittiin tänään  PGA:n Vuoden pelaaja -tittelillä.

”Olen totta kai iloinen, että tunnustus jälleen kerran osui omalle kohdalle. Mutta sanoin jo muutama vuosi sitten, että olisi hienoa, jos tunnustukset kiertäisivät nuoremmillekin välillä. Ja jos saisin laittaa tunnustusta eteenpäin, niin laittaisin tuonne nuoremmalle polvelle, Oliver Lindellin suuntaan. Hän taisi voittaa viisi kilpailua tällä kaudella”, Ilonen kehui 18-vuotiasta lupausta.

Ilosen kauden kohokohtia oli Rion olympialaiset ja muutenkin ns. isoissa kisoissa lahtelainen sai itsestään enemmän irti.

”Kauden isoimmissa kilpailuissa tuli hyviä viikkoja. Olin niillä viikoilla enemmän balanssissa kuin ehkä pienemmissä kilpailuissa. Vaikka kärkisijoituksia ei tullut ollenkaan, tuli isoissa kisoissa hyviä viikkoja, joiden ansioista sijoitus rahalistalla oli tuollainen”, Ilonen sanoi PGA:n tiedotteessa.

Rauhala Vuoden valmentaja

Timo Rauhala (oik.) valittiin Vuoden valmentajaksi. Kuvassa myös fysioterapeutti Martti Alanko.

Timo Rauhala (oik.) valittiin Vuoden valmentajaksi. Kuvassa myös fysioterapeutti Martti Alanko.

Jussi Miettinen

Vuoden valmentajaksi PGA:n jäsenet valitsivat Timo Rauhalan, joka oli otettu saamastaan tunnustuksesta.

”Elämme uuden ajan alussa. Nyt kun Hanna Hartikaisesta tuli Golfliiton uusi puheenjohtaja, pääsemme aloittamaan ikään kuin puhtaalta pöydältä yhteistyön, jota suomalaisen golfin eteenpäin vieminen vaatii. Edustan itse tällaista mahdollisuuksien maailmaa ja toivon nyt, että uuden puheenjohtajan avulla pystymme auttamaan nuorten pelaajien pääsyä kohti heidän tavoitteitaan ja unelmiaan”, Rauhala viestitti.

Rauhala valmentaa muun muassa Mikko Ilosta ja nuorta kykyä Matias Honkalaa.

Vellamolla polte kehittyä

PGA Teaching Professional of the Year -palkinnon sai Archipelagia Golf Clubin Jan Vellamo, joka kouluttaa itseään ahkerasti.

”Olen aina sanonut, että siinä vaiheessa, kun halu itsensä kehittämiseen loppuu, keksin jotain muuta puuhaa. Minulla on hirveä kipinä itseni kehittämiseen. Käyn kaikissa koulutuksissa, mihin vain on mahdollista mennä, niin Suomen PGA:n järjestämissä koulutuksissa kuin ulkomaillakin. PGA:n koulutukset ovat itse asiassa vaikuttaneet eniten jokapäiväiseen toimintaani valmennettavieni parissa”, Vellamo paljasti.

Sigge Nyström -palkinnon sai palkinnon Reima Kaija, joka on tehnyt pitkän työuran golfopettajana ja -valmentajana tehnyt. Palkinto jaetaan golfopettajan työn edistämisestä ja arvojen vaalimisesta.

”Kiva, että saa arvostusta. Pidän tätä erityisesti työurapalkintona. Kun miettii aikaa taaksepäin, niin pitää olla kiitollinen kaikelle sille, mitä golfyhteisö ja PGA-kollegat ovat antaneet”, Kaija sanoi.

Myös Vierumäen ponnistukset huomioitiin

PGA Suomi -palkinto myönnetään suomalaisen ammattilaisgolfin eteen tehdystä merkittävästä työstä. Palkinto päätettiin tänä vuonna jakaa Vierumäelle, joka järjesti Suomen Challenge Tour -osakilpailun elokuussa

”Kiva, kun kovasta työstä kiitetään julkisesti. Palkinnot ovat aina hienoja ja on mukavaa, että huomioidaan, kun olemme tehneet töitä koko Suomi-golfin eteen. Challenge Tour -kilpailun järjestäminen oli todella iso puristus, eikä sitä osannut kuvitellakaan, kuinka paljon sen eteen piti tehdä töitä. Mutta kilpailutapahtuma oli kaikin puolin onnistunut”, Vierumäen toimitusjohtaja Jan Ruoho kiitteli.

 

Etsi luettavaa