Mikko Ilosen ura kuvina 1/2: Vuodet 2000 – 2009

Mikko Ilonen pelasi Augustassa kaksi kierrosta Tiger Woodsin kanssa

Mikko Ilosen ura ponnahti käyntiin todenteolla vuoden 2000 The Amateur Championshipin voitosta. Uran ensimmäinen puolistko piti sisällään hienoja majoreita ja kaksi voittoa European Tourilta.

Mikko Ilonen julkaisi eilen uransa päättymisen 39-vuotiaana. Lahtelaisen pitkä ura sai tunnustusta ympäri maailman niin kollegoilta kuin faneilta. Mikko pidetään globaalisti yhtenä golfin suurista herrasmiehistä.

Ilosen ura alkoi hahmottua vuoden 2000 kesäkuussa kun 20-vuotias Ilonen pääsi nostamaan maailman tunnetuinta amatööripokaalia. Ilonen hommasi tiensä European Tourille kutsujen avulla, joita suuri amatöörivoitto toi hänelle.

Seuraavassa kuva jokaista vuotta kohden. Ensimmäisessä osassa juttua käydään läpi Ilosen uran ensimmäiset kymmenen vuotta kohokohtineen:

Vuosi 2000:

Getty Images

¨

Mikko Ilonen pääsi ensimmäisenä suomalaisena nostamaan The Amateur Championshipin voittopokaalia. Samalla hän sai kutsut seuraavan vuoden Mastersiin ja saman vuoden The Open Championshipiin.

Vuosi 2001:

Ilonen pääsi seuraamaan kaksi kierrosta samassa ryhmässä kun lopulta myös kilpailun voittoon pelannut Tiger Woods näytti mallia. Ilonen suoritti samaan aikaan varusmiespalvelusta urheilujoukoissa. Samana vuonna Ilonen pääsi mukaan The Openiin, jossa oli upeasti yhdeksäs! Se toi paikan European Tourille kaudelle 2002.

Vuosi 2002:

Ilonen pääsi jälleen mukaan The Openiin. Vuoden kohokohta oli kuitenkin kolmas sija Celtic Manor Wales Openista. The Openissa sijoitus oli 50.

Vuosi 2003:

Tasainen vuosi, jossa erityisesti kesällä tuli paljon jatkoonpääsyjä. Kauden paras sijoitus oli kuudes sija Dubai Desert Classicissa.

Vuosi 2004:

Uran paras sijoitus European Tourin rankingissa tuli sijalla 100. Ilonen sijoittui toisaalta vain kerran kympin sakkiin.

Vuosi 2005:

Ilosen uran suurin notkahdus. Rahalistan sija 154 ja hän joutuu lähteä hakemaan vauhtia Challenge Tourilta.

Vuosi 2006:

Comeback vuosi käynnistyy kun Ilonen on The Openissa 16:s. Seuraavalla viikolla onnistuminen Saksassa ja lopulta Sveitsin kisan seitsemäs sija palauttaa Ilosen pääkiertueelle. Nyt jäädäkseen.

Vuosi 2007:

FORTHEWIN! Ilonen ottaa uran avausvoiton alkuvuodestsa Indonesiassa, mutta kertoo uransa ikimuistoisimman hetken tapahtuneen Scandinavian Mastersissa. Ruotsin kisan voitto on uran toinen ja nostaa Ilosen European Tourin eliittiin.

Vuosi 2008:

Tasainen vuosi. Ei yhtään top-10 sijoitusta, mutta rahalistan sija 91.

Vuosi 2009:

Vuosi oli todella heikko. Ilonen vietti avauskierroksen jälkeistä aikaa Madrid Mastersissa vailla toivoa heikon avauskierroksen jälkeen. Hän mietti kotiinlähtöä kisasta. Joku asia sai hänet jäämään. Seuraavat kaksi kierrosta Ilonen pelasi tuloksilla 63-63 ja viimeisen kierroksen tulokseen 66. Kakkossija pelasti kauden ja lähetti Ilosen hyvällä itseluottamuksella 2010-luvulle!