Hyppää sisältöön

Mikko Iloselle uran paras tulos European Tourilla – tulos syntyi golfin kehdossa!!

Mikko Ilonen oli Suomen golfin ykköspelaaja vuosituhannen vaihteesta yli 15 vuoden ajan – pidempään kuin kukaan  muu  eurooppalainen omassa maassaan

Mikko Ilonen painoi kaasupolkimen pohjaan golfin kehdossa. Ilonen kiersi St.Andrewsin Old Coursen tuloksella 63 (-9), joka oli päivän paras tulos Dunhill Links Championshipissa.

Mikko Ilonen (-7) sai uskomattoman kovan alun kierrokselleen Skotlannissa golfin kehdossa. St. Andrewsin Old Coursen takaysiltä kentälle lähtenyt Ilonen aloittu kierroksensa parilla, jonka jälkeen tuli koko kauden kuumin putki. 

Ilonen teki kolmen birdien suoran, joka päättyi eagleen väylällä 14! Ilonen nousi hetkessä kuin raketti tuloslistalla. Etuysillä nähtiin päivän komein lyönti väylällä 17. Legendaarisella road holella Ilonen painoi yhdestä maailman kuuluisimmasta bunkkerista pallon kuppiin tehden birdien! 

Ensimmäinen ysi päättyi birdieen Old Coursen viimeisellä reiällä. Ilonen oli ysin jälkeen jo seitsemän alle. 

Takaysillä tahti tasaantui. Mikko teki birdiet kentän väylillä 5 ja 9 kasaten koko uransa kovimman tuloksen European Tourilla. Hän on aiemminkin kiertänyt Tourilla saman tuloksen, viimeisimmän kerran Nordea Mastersissa vuonna 2013, jolloin hän voitti kilpailun. 

Kausi 2018 on ollut vaikea. Edellisen 25 kierroksen aikana Ilonen on alittanut 70 lyöntiä vain yhden kerran. Heinäkuun puolivälistä mitattuna kierroskeskiarvo on ollut 3,5 lyöntiä yli parin. Tämän päivän edesottamusten myötä tilanne muuttuu. 

Ilonen jakaa tuloksien 74-63 (-7) myötä kisassa sijaa neljä. Kaksi lyöntiä edellä on Tanskan Lucas Bjerregaard

Suomalaisittain ilonaiheita perjantaina toi myös Tapio Pulkkanen. Par-vitosilla kovaa jälkeä tehnyt kotkalainen on kierrostaan -4 kun jäljellä on kaksi reikää Kingsbarnsin kentällä. Yhteistuloksella par Pulkkanen on niukasti cutin sisäpuolella. 

Kim Koivu on tulosten 74-74 (+4) sijalla 125 ja jo neljän lyönnin päässä cut-rajasta, joka muodostetaan poikkeuksellisesti kolmen kierroksen jälkeen. Viimeinen kierros käydään sunnuntaina St.Andrewsin Old Coursella. 

Etsi luettavaa