Mikko Iloselle ET-uran neljänneksi paras kausi

Mikko Ilonen pelasi Turkissa kauden parhaan kisansa.

Mikko Ilosen kautta leimasi tasaisuus. Ilonen on tienannut urallaan jo yli seitsemän miljoonaa euroa.

Mikko Ilosen kausi 2016 päättyi lievään pettymykseen. Lahtelainen sijoittui DP World Tour Championshipissä 50:nneksi, joka tuotti hänelle noin 34 000 euron viikkotienestit. Kisaan pääsi mukaan rahalistan 60 parasta pelaajaa.

”Pelasin tasaisen hyvän kierroksen. Parempaankin oli mahkuja, loppu oli osaltani vaisu”, Ilonen sanoi tiedotteessaan.

Kokonaisuudessaan Ilosen kautta voi kuitenkin sanoa ihan onnistuneeksi, sillä hän sijoittui Race to Dubai -listauksessa 58:nneksi. Se on hänen uransa neljänneksi paras sijoitus rahalistalla. Mennyt kausi oli Ilosen 16:s Euroopan Tourilla.

Tasainen kausi takana

Ilosen kaudelle leimaavaa oli tasaisuus. Huippusijoitukset jäivät uupumaan, mutta Ilonen selvitti cut-rajan 14 kertaa ja putosi viikonlopun kierroksilta ainoastaan kuudessa kisassa. Näiden lisäksi Ilonen pelasi yhden reikäpelikisan. Lisäksi kolmessa finaalikisassa kaikki pelaajat saivat pelata neljä kierrosta ilman puolivälissä tapahtunutta karsintaa.

Yhteensä Ilonen pelasi 25 kilpailua, joissa hän sijoittui 13 kertaa sijoille 10-25. Kauden parhaansa Ilonen pelasi Turkin ensimmäisessä finaalikisassa, jonka moni huippupelaaja jätti väliin. Siitäkin huolimatta kymmenes tila oli hieno onnistuminen, joka tuotti myös mukavan tilin: 119 000 euroa.

”Kausi oli osaltani ennätyksellisen tasainen. Vain ne todella hyvät viikot jäivät puuttumaan. Samaa suoritusvarmuutta pienellä tasonnostolla olisi tilauksessa myös vuodelle 2017”, Ilonen sanoi.

Seitsemän miljoonan euron raja rikki

Kun Ilosen palkintorahat lasketaan yhteen tältä kaudelta, saadaan summaksi 636 500 euroa. Päätöskisan reilun 30 000 euron tienestien ansiosta Ilonen rikkoi ET:llä jo seitsemän miljoonan euron rajan. Kaikkien aikojen rahalistalla Ilonen on Dubain-kisan jälkeen sijalla 63.

Uuden kauden Ilonen avaa Hong Kongissa joulukuun alussa. Sen jälkeen hän lomailee ja leireilee kuukauden päivät. Tämän kauden tapaan Ilosen suunnitelmissa on pelata Lähi-idän kolme perättäistä kisaa, joista ensimmäinen pelataan Abu Dhabissa tammikuun lopussa.

”Pitää löytää tuolle vuodenvaihteen molemmin puolin olevalle jaksolle sellaisia treenejä, joilla saisin rakennettua  hyvän startin tulevaan vuoteen”, Ilonen  suunnittelee.