Hyppää sisältöön

Mikko Ilosella portit auki kisoihin koko kauden 2019: ”Saatan olla paikalla, mutta en pelaamassa”

Mikko Ilonen sai lähipiiriltään yllätyssynttärit

Mikko Ilosen päätös kilpagolfin lopettamisesta vaikuttaa lopulliselta. Huippu-urheilijat ovat historian saatossa pyörtäneet päätöksiään, mutta miten käy Mikko Ilosen. Vuosi 2019 tarjoaisi mahdollisuuden tarttua mailoihin kisatilanteessa vain ilmoittautumalla kilpailuun.

One more year? Mikko Ilosen julkaistua päätöksen kilpagolfin lopettamisesta tuli monelle suomalaiselle haikea olo. Päätös tuli osittain yllättäen, sillä usein kuulee päätöksen tapahtuvan kauden aikana. 

Vielä helmikuussa Ilonen vastasi kyselyyn kilpailukalenteristaan palaavansa todennäköisesti huhtikuussa areenoille. Maaliskuussa tilanne oli muuttunut ja Ilonen ilmoitti, että on viimeisen kisansa pelannut. 

Jotenkin olisi tuntunut helpommalta sisäistää asia jos hän olisi ilmoittanut lopettavansa tähän kauteen. Edes jäähyväiskisa? Joku missä yleisö pääsee antamaan viimeiset aplodit suomalaisen golfin omille harteilleen nostaneelle lahtelaiselle? 

Ymmärrettävää on toki, ettei kukaan huippu-urheilija halua lähteä vetelemään kasikymppisiä tauluun ihan vain shown vuoksi. Ilosta tuskin saa viivalle enää koskaan suuressa kisassa ilman omaa paloa paluulle. Näytösottelut tai vastaavat ovat nekin todennäköisesti kiven alla. 

Tänä vuonna Ilonen saisi pelata käytännössä minkä tahansa European Tourin osakilpailun. Kiinnostaisiko häntä lähteä ehkä vetämään vielä kerran Nordea Masters? Entä yksittäinen kisa European Tourin päämajalla Wentworthissa? 

Miten olisi Vierumäki Finnish Challenge? Ilonen voisi omalla panoksellaan tuoda tuhansia suomalaisia paikalle katsomaan hänen kisapeliään viimeisen kerran – samalla antaa itse kilpailulle hurjan lisäbuustin ja näkyvyyden. Nämä ovat tietenkin sponsoreiden ja median märkiä unia, jotka tuskin tulevat toteutumaan. Ainakaan Ilosen oman fiiliksen mukaan. 

”Se mahdollisuus on nyt pois suljettu. Saatan olla paikalla mutta en pelaamassa”, Ilonen vastaa kysymykseen kisakentille palaamisesta. 

Mutta Mikko: Me emme todellakaan suutu jos päätät pyörtää päätöksen ja käydä vetämässä edes one more Finnish Challenge! 

Etsi luettavaa