Hyppää sisältöön

Mikko Ilonen: ”Tavoitteeni on päästä mukaan ET:n suuriin finaalikisoihin”

Mikko Ilonen sijoittui viime vuonna European Mastersissa 12:nneksi.

Huomenna käynnistyy Sveitsissä pelattava Omega European Masters. Suomesta 2,7 miljoonan euron kisassa on mukana Mikko Ilonen.

Vielä ehtii European Tourin finaalipelehihin, mikäli laittaa kirivaihteen päälle. Näin uskoo Mikko Ilonen, joka starttaa huomenna aamulla kello 9.40 Sveitsin Crans-sur-Sierressä pelattavaan Omega European Mastersiin.

”Valmistautuminen syksyn kisoihin on mennyt hyvin. Minun tavoitteeni on päästä mukaan ET:n suuriin finaalikisoihin”, Ilonen kertoi,¨

European Tourin normaalia kautta on jäljellä vielä seitsemän kilpailua. Niiden jälkeen pelattavaan neljään finaalikisaan pääsee mukaan kiertueen rahalistan 60-70 ensimmäistä kilpailijaa. Ilonen on rankingissa 140:ntenä, joten matkaa tavoitteen saamiseen on 70 sijaa.

Nouseminen finaalikisoihin vaatisi Iloselta suuronnistumisia, mutta hänen pelinsä ovat sujuneet viime aikoina nousujohteisesti. Heinäkuun lopulla Porsche European Openissa Ilonen sijoittui kahdeksanneksi ja pari viikkoa sitten niin ikään Saksassa pelatussa reikäpelikisassa Ilonen oli 17:s.

Omega Masters pelataan Crans sur Sierren kentällä. Sen erikoisuus on sijainti vuoristossa. Palloa lyödään 1 500 metriä meren pinnan yläpuolella, jolloin pallo lentää pidemmälle kuin normaalisti. Kenttä on myös melko ahdas, sillä se on rakennettu melko pieneen tilaan.


”Lyöntien mittojen saaminen kohdalleen on hyvin ratkaisevaa. ”

Mikko Ilonen


Kiertueen osakilpailuna sen ensimmäisestä vuodesta (1972) ollut kisa on pelattu aina Crans Sur Sierren Golf Clubin tarkkuutta vaativalla kentällä, joka sijaitsee 1500 metriä meren pinnan yläpuolella.

Pallo lentää tavanomaista pidemmälle ja pieneen tilaan rakennetulla kentällä tarvitaan tavanomaista enemmän tarkkuutta.

”Lyöntien mittojen saaminen kohdalleen on hyvin ratkaisevaa. Viheriöillä ja niiden ympärillä on vahvoja muotoja,  joiden johdosta on tärkeää olla oikealla puolella lippua”, Ilonen analysoi.

Vuosi sitten Ilonen sijoittui yhdessä suosikkikisoistaan 12:nneksi. Lisäksi hänellä on 15 vuoden ajalta kaksi top ten -sijoitusta.

”Matkustin kisapaikalle tavanomaista aiemmin, osallistuin maanantain pro-amiin. Etuysin viheriöt ovat hyvässä kunnossa, sisääntulossa on vaihtelevampaa. Kenttä on oikein hyvä, jolleivat sateet pilaa tilannetta.”

Omega European Mastersin voitti vuosi sitten Alex Noren, joka on puolustamassa voittoaan myös tänä vuonna. Tuoreella maailmanlistalla hän on 12:ntena. Nimekkäitä osallistujia ovat myös Matthew Fitzpatrick, Bernd Wiesbergeria, Jordan Smith, Joost Luiten ja Tommy Fleetwood, joka johtaa European Tourin rankingia.

European Masters on myös Asian Tourin osakilpailu, joten kilpailuun osallistuu myös 30 kiertueen pelaajaa. Myös GoGolf matkustaa paikan päälle muutamaksi päiväksi seuraamaan kilpailua.

Kilpailua voi seurata suorana Viasatilta ja Viaplayltä.

Etsi luettavaa