Hyppää sisältöön

Mikko Ilonen: ”Sami Välimäellä on vaikuttavia pelimiehen ominaisuuksia, nastaa seurata kisoja”

Mikko Ilosen pelatessa ensimmäistä ET:n kisaansa heinäkuussa 2000 Sami Välimäen perheessä valmistauduttiin pojan 2-vuotissynttäreihin

Suomen golfin ikoni viettää jouluna perheen kanssa laatuaikaa Lapissa ja hahmottelee Kytäjän South Eastin kehityssuunnitelmia.

Mikko Ilosen viimeisestä ET:n kisasta tuli joulukuun puolivälissä kuluneeksi kaksi vuotta.

Ensimmäisestä kisasta viimeiseen aikaa vierähti 18 vuotta ja viisi kuukautta, kilpailuja kertyi 398 ja voittoja viisi.

Maailmanlistalla Ilonen oli sadan joukossa yhteensä 145 viikkoa, vajaat kolme vuotta  viiden eri vuoden aikana (2007-2015).

Ura oli pitkä ja menestyksenhohtoinen, Ilonen halkoi suomalaisessa kilpagolfissa tuulta vuosien 2000-2016 välisen ajan,   ja siirtyi  yllätyksellisesti syrjään kisakentiltä heti 39 vuotta täytettyään.

”Ei tässä ihmeempiä kiireitä nyt ole. Koko päivä on vietetty perheen kanssa suksien päällä, nyt vähän huilataan. Hyvä aika puhua”, Ilonen vastasi syntymäpäiväonnitteluihin  18.12. Suomen Lapista.

Mittariin tuli 41 vuotta. 

”Aamuisin sängystä nousu on vähän kankeampaa kuin nuorempana, en vielä muita vanhenemisen merkkejä ole huomannut.”

Työskentelyä perheen ehdoilla

Lopetettuaaan aktiiviuransa Mikko Ilonen vastasi sitkeästi kyselijöille, että hänellä ei ole mitään valmista suunnitelmaa taskussa, vaan tarkoitus on antaa perheelle enemmän aikaa.

Tätä hän on toteuttanutkin, mutta täysin toimettomaksi laajat kansainväliset kontaktit omaava Ilonen ei tietenkään ole jäänyt.

Hän on  partnerina manageritoimisto Sportyardissa jonka asiakas on ollut 2000-luvun alkupuolelta asti.  

Ilonen hoitaa yhteyksiä Tour-pelaajiin, joista kuuluisimpia ovat Robert Karlsson, Alvaro Quiros, Kalle Samooja sekä Tapio Pulkkanen

Hän on myös yksi kolmesta osakkaasta nimeään kantavassa Ilonen Designissa, jonka ensimmäisiä töitä ovat Kytäjän South Eastin Master Planin työstäminen, sekä Tammer-Golfin kentän laajamittainen uudistaminen.

”Tammer-Golfissa odottelemme paalutuksia sille, mikä tulee olemaan lopullinen tila, johon päästään suunnittelemaan ja rakentamaan.”

Ilonen Desgn työstää parhailaan Kytäjän South Eastille uutta Masterplania

Ilonen Desgn työstää parhailaan Kytäjän South Eastille uutta Masterplania

kytäjä golf

Kytäjällä Ilonen Designin kädenjälki näkyi jo edelliskesänä valmistuneessa viheriöremontissa muotoilujen viimeistelyissä.

”Tulevallakin kaudella tullee jo joitain uudistuksia, jotka on tarkoitus tehdä pelaamista juurikaan häiritsemättä. Olen luonnollisesti innostunut näistä projekteista, joita tehdään tiiviissä yhteistyössä kenttien kanssa”, Ilonen kertoo.

Sami Välimäki osaa pelata

Töidensäkin puolesta Mikko Ilonen siis seuraa European Tourin tapahtumia ja pelaajia. Sami Välimäki on noussut häkellyttävän vauhdikkaasti esiin.

”Vaikuttavinta Samin kaudessa on ollut se, kuinka hyvin hän on loistavan talvikauden jälkeen kyennyt pitämään tasonsa ja jatkamaan menestyksiään läpi kauden. Se ei onnistu kovin suurelle prosentille niistä, jotka pääsevät avauskaudellaan heti kovaan vauhtiin”, määrittää satojen eri  pelikavereiden kanssa ET:lla pelannut Ilonen.

”Olin kovasti vaikuttunut tavasta, jolla hän vastoin ennakkosuunnitelmaa peruutti Englannista kesällä ensimmäisen viikon jälkeen Suomeen. Haki uuden latauksen valmentaja Timo Karvisen kanssa, ja oli heti valmis menestymään sijoittuen kuudenneksi ja toiseksi”, Ilonen jatkaa.

”Sami on kypsä ikäisekseen, menestyjätyyppi. joka osaa scoorata,  ja nimenomaan pelata vailla pelkoa niillä avuilla joita hänellä on. On ollut todella nastaa seurata hänen vakuuttavia otteitaan”, Ilonen suitsuttaa.

”Hänellä on vahva menestystausta juniorivuosilta, amatöörikentiltä ja Saksasta satelliittitason kisoista. Näillä voittamiseen tottuneilla pelaajilla, saman asian vieminen suuremmille estradeille tuppaa olemaan todennäköisempää kuin niillä, joiden peli ei ole riittänyt kärkeen pienemmissä kinkereissä. Tätä taustaa vasten Sami Välimäen vahva kausi on jatkumoa aiemmalle menestyskululle.”

Suomalaiset tulevat leveällä rintamalla

Ilman johdattelevaa kysymystäkin Ilonen nostaa esiin suomalaisten kokonaispanoksen European Tourilla. Hän oli ensimmäisen vuosikymmenen ajan pääkiertueen urastaan lähes ainoa suomalainen. Vuoden mittaisia visiittejä teki useampikin pelaaja.
”Nyt on vahva tiimi kotimaisia jokaisessa kisassa. Kalle Samooja on pelannut jo kolme vahvaa kautta, Mikko Korhosen toipuminen fyysisistä vammoista tuo hänet takaisin taisteluihin kärkisijoista. Vielä kun Tapio Pulkkanen saa pelin uomiinsa, pääsemme nauttimaan menestyksestä laajalla rintamalla”, Ilonen uskoo.

Henkisesti lyhyt matka Lahden Golfista Vierumäelle

Mikko Ilonen on Lahden Golfin kasvatti  ja kunniajäsen. Vierumäen Urheiluopisto on hänelle erittäin tuttu kohde, jossa hän on toteuttanut vuosien varrella paljon harjoitteluaan ja viettänyt vapaa-aikaansa.

Perjantaina julkisuuteen tuli tieto siitä, että Lahden Golf Oy:n tekemä tarjousVierumäki Country Clubin konkurssipesälle osakekannnasta joka toisi 66 %  Cooke Coursesta ja klubitalosta sen omistukseen on hyväksytty.

Tarjous on ehdollinen, se vaatii 4.1. pidettävän Lahden Golf Oy:n yhtiökokouksen hyväksynnän.

”Hyvin mielenkiintoinen case. Kun en tästä en vielä juurikaan mitään tiedä, on turha ottaa enempää kantaa. Lahden Golf oli edelliskaudella ääriään myöten täynnä, joten Vierumäeltä pelitilan hakeminen sinällään tuntuu luonnolliselta. Lahdesta päin Vierulle on tähänkin asti matkannut suuri joukko golfareita”, Ilonen kommentoi perjantaina. 

Lahden Golfista Vierumäen Cooke Coursen pääomistaja?

Etsi luettavaa