Hyppää sisältöön

Mikko Ilonen päivittää Kerigolfin vaiheittain 2020-luvulle: ”Toteutus käynnistyy välittömästi”

Mikko Ilosen suunnittelutoimisto tekee Kerigolfille uuden Master Planin.

Ilonen Design tekee suunnitelman Kerigolfin kehityshankkeeseen. Vuonna 1989 valmistunut kenttä on Ronald Freamin luomus.

Kerigolf käynnistää mittavan golfkentän kehityshankkeen, jossa rima on nostettu korkealle. Tiedotteen mukaan kyseessä on Kerigolfin huomattavin panostus sitten kentän rakentamisen. Kerigolf sijaitsee Kerimäellä, joka kuuluu nykyään Savonlinnan kaupunkiin.

Uudistuksessa kentälle tehdä master plan, jonka mukaisesti kentän laatua ja pelattavuutta parannetaan. Tiedotteen perusteella keskiössä ovat myös asiakaskokemus ja golfelämys.

Kerigolf on kenttäarkkitehti Ronald Freamin luomus, joka päivitetään kentän perintöä ja henkeä vaalien 2020-luvulle. Freamin työtä jatkaa nyt Ilonen Design eli Suomen kaikkien aikojen parhaan golfarin Mikko Ilosen suunnittelutoimisto.

Ilonen itse toimii toimiston Lead Golf Course Designerina ja on vahvasti itse mukana Kerigolfin projektissa. Kerigolfin lisäksi Ilonen Design on parhaillaan aktiivisesti mukana myös Kytäjä Golfin ja Tammer-Golfin hankkeissa.

”Kerigolf on päässyt monelta meikäläiseltä vähän unohtumaan ja se, että pääsemme uudistamaan sitä paikallisen tiimin kanssa, on minulle ja Ilonen Designille erittäin tärkeä ja mieluinen projekti. Olemme luonnollisesti todella innoissamme että pääsemme kehittämään Kerigolfia uudelle tasolle”, Mikko Ilonen sanoo Kerigolfin ja Ilonen Designin yhteisessä tiedotteessa.

Ilosen yhtiökumppanin Kai Hulkkosen mukaan Kerigolf sijaitsee ainutlaatuisessa maastossa.

”Useat maailman parhaista golfkentistä sijaitsevat Kerigolfin tapaan hiekkapohjaisilla mailla. Tästä syystä Kerigolfin kehittämisessä on mieletön potentiaali”, Hulkkonen kertoo.­

Harjumaisemassa sijaitseva Kerigolf testaa pelaajan myös fyysisesti

  • Kerigolf avattiin vuonna 1989 Kerimäelle. Nykyisin Savonlinnaan kuuluvalle golfkentälle on kaupungista 17 km.
  • Kenttä on rakennettu harjumaisemaan, jossa ympäröivä luonto ja korkeuserot tuovat omat mausteensa peliin. Mäkisyyden vuoksi Kerigolf testaa pelaajan myös fyysisesti.
  • Kerigolfissa on järjestetty useita nuorten Suomen mestaruuskilpailuja ja kansallisten golfkiertueiden osakilpailuja.

Tutustu Kerigolfiin >>

”Olemme erittäin iloisia, että Ilonen Design innostui hankkeestamme ja otti haasteen vastaan. Löysimme nopeasti yhteisen lähestymiskulman ja koko kehitystiimillä on valtava into päällä palauttaa Kerigolf taas suomalaisten golfkenttien paalupaikalle”, kertoo Kerigolfin toimitusjohtaja Soili Pelkonen.

 ”Vaikka kenttäkehityksen vaikutukset tulevat näkymään vaiheittain sitä mukaa kun ne valmistuvat, toteutus käynnistyy välittömästi. Uusia palveluita ja tapahtumakonsepteja marssitetaankin esille jo tulevana kesänä”, Pelkonen jatkaa.

Mikko Ilonen on juniorivuosinaan pelannut useasti Kerigolfista ja tuntee hyvin kentän juonen. Menestystäkin kilpauralta hän kentällä niitti.

”Vietin nuorena poikana kesiä Itä-Suomessa isäni sukutilalla, josta ajelimme usein Kerigolfiin pelaamaan. Muistoni huipentuvat vuoteen 1996, jolloin voitin juniorien reikäpelin Suomen mestaruuden Kerigolfissa, varmasti pitkälti myös hyvän kenttätuntemuksen ansiosta”, Ilonen muistelee.

Etsi luettavaa