Hyppää sisältöön

Mikko Ilonen loi nahkansa – pelaajasta kenttien suunnittelijaksi

Mikko Ilosen suunnittelutoimisto tekee Kytäjän South East -kentälle uuden masterplanin.

Mikko Ilonen on perustanut golfkenttien suunnittelutoimiston. Sen ensimmäinen projekti on Kytäjä Golfin South East -kentän masterplan eli yleisuunnittelma.

Entinen kilpapelaaja Mikko Ilonen on perustanut kentänsuunnittelutoimiston. Osakkaina yrityksessä ovat Ilosen lisäksi kentänrakentaja Kai Hulkkonen ja Golfpisteen liiketoimintajohtaja Sami Markkanen.

Suunnittelutoimiston ensimmäiseksi työksi tulee master planin tekeminen Kytäjä Golfin harjoitusalueille ja South East -kentälle, joka on parhaillaan suljettuna viheriöremontin vuoksi. Kytäjä Golf julkisti tiedon tänään pidetyssä tiedotustilaisuudessa. 

Ilonen kertoo lähestyvänsä kentänsuunnittelua erityisesti pelaajan näkökulmasta. Hän korosti sitä, että on päässyt kiertämään kilpauransa aikana huippukenttiä maailmalla, mistä hän pystyy ammentamaan parhaita käytäntöjä omiin suunnittelutöihinsä.

”Hulkkonen on kentänrakennusalalta ja on ollut vuosikaudet golfalan hommissa. Ilonen katsoo asiaa pelaajan näkökulmasta. Markkasella on kaupallisella puolella ja markkinoinnin puolella kokemusta. Kaikilla meillä on oma näkemys yhteiseen soppaan. Lisäksi meillä on hyvä kansainvälinen verkosto olemassa”, Ilonen kertoi kolmikon roolijaosta GoGolfin live-videolla.

Ilosen mukaan suunnittelutoimistolla ei ole tällä hetkellä vireillä muita kenttäprojekteja kuin Kytäjä Golfin masterplanin tekeminen. 

”Ei tulla pian kuulemaan lisää uutisia. Nyt mennään tämänkokoisella ryhmällä, eikä oteta uusia projekteja, ennen kuin vanha on valmis”, Ilonen sanoi.

Hän uskoo, että Kytäjän projekti toimii hyvänä tuonäytteenä. Ilosen mukaan suunnittelutoimiston mielenkiinto on ainakin alkuun vanhojen kenttien faceliftauksissa, mutta hän ei poissulje sitä mahdollisuutta, että toimisto joskus suunnittelisi golfkentän alusta lähtien.

Kytäjän projekti on Iloselle tärkeä, koska hän on viettänyt siellä vuosien aikana paljon aikaa. Ilosen entinen valmentana Timo Rauhala työskentelee siellä prona.

”Mahtavaa, että toimistomme ensimmäinen projekti on juuri Kytäjä. On hienoa päästä mukaan kehittämään Kytäjä Golfia kokonaisuutena entistäkin paremmaksi”, Ilonen sanoi Kytäjä Golfin tiedotteessa.

Kytäjä on tiedottanut ahkerasti käynnissä olevasta siirtonurmella tapahtuvasta viheriöprojektista, mutta tänään kerrottiin ensimmäisen kerran, että Ilonen Design oli konsultoimassa projektia.

”Olen ollut konsultoimassa. Käytiin jokainen griini läpi ja tehtiin niistä suositukset”, Ilonen sanoi GoGolfin live-videolla.

South East -kentän viheriöiden muotoihin ei viheriöprojektissa juurikaan kajottu, mutta joillekin viheriöille katsottiin uusia lipunpaikkoja ja lisäksi vesien poistumisen ongelmakohtiin puututtiin.

Kytäjällä on muutenkin luvassa paljon uutta, sillä viheriöremontin ja kentän uudelleen rakentamisen lisäksi siellä aiotaan satsata majoitustilojen rakentamiseen. Niistä vastaa golfkentän omistajiin kuuluva Maatalousyhtymä Laakkonen, joka investoi viisi miljoonaa euroa  Kytäjän Kartanon alueella ja golfklubin läheisyydessä sijaitsevan majoituksen kehittämiseen.

“Jo tänä kesänä South Eastin 18. väylän läheisyyteen valmistuu uusia Univilla-huviloita. Klubin viereisen vanhan kerrostalon, Törölän, remontti alkaa vuonna 2021”, kertoo Merja Laakkonen Maatalousyhtymä Laakkoselta.

Etsi luettavaa