Hyppää sisältöön

Mikki Hiiri -kentän jälkeen European Tourilla on odotettavissa taas haasteita

Mikko Korhonen teki lauantaina yhden birkun ja viisi bogia

European Tourilla pelataan kaksi seuraavaa viikkoa Teneriffalla. Mikko Korhonen oli kisan alla tyytyväinen kenttään, koska se tarjoaa enemmän haasteita kuin viime viikon kisa-areena.

European Tour viettää seuraavat kaksi viikkoa Teneriffan lomasaarella työn touhuissa. Torstaina saaren lounaisosassa sijaitsevalla Costa Adejen kentällä käynnistyy Tenerife Open. Ensi viikolla samalla kentällä pelataan Canary Islands Championship.

Yksi viidestä kisaan osallistuvasta suomalaisesta pelaajasta on Mikko Korhonen, joka viime viikolla karsiutui jatkokierroksilta Gran Canarialla. Kisa pelattiin Melonerasin kentällä, jossa nähtiin melkoinen birdie-iloittelu ja kisan päätteeksi kisan voittajan Garrick Higgon nimi kirjattiin kiertueen historian sivuille: hänen voitto tuloksensa 255 lyöntiä (par 70) on kiertueen kaikkien aikojen matalin.

Korhonen ei Mikki Hiiri -kentästä tykännyt. Hän kun pitää enemmän haastavista kentistä, jollaisena hän tämänviikkoista kisa-areenaa Costa Adejen kenttää pitää.

”Selkeästi haastavampi kenttä tällä viikolla, mikä on tietysti hyvä asia! Kentällä on paljon korkeuseroja ja griinit sekä niitä ympäröivät alueet ovat mukavan haastavia. Ehkä tämä Teneriffa on omaan makuun muutenkin vähän mukavampi paikka. Vielä vähän etsimistä oma tekeminen, mutta muutamia ihan hyviä treenipäiviä on onneksi jo alla”, Korhonen sanoi tiedotteessa.

Mutta ei Costa Adejen kenttä mikään monsteri ole. Pituutta sillä on takaa vain 6 270 metriä, tosin kisassa kentän par on 71, kun kahdeksas reikä on muutettu par 4:ksi. Par 5 -reikiä kentällä on kuitenkin edelleen viisi. Par 3 -reikiä on vastaavasti kuusi ja loput ovat par 4:sia.

European Touria ei ole aiemmin tällä kentällä pelattu, joten jää nähtäväksi, millaiseksi tulostaso 1,5 miljoonan euron kisassa muodostuu.

Besselingillä korona

European Tour tiedotti aiemmin tällä viikolla myös uudesta koronatapauksesta. Hollannin Wil Besselingin koronanäyte oli positiiviinen, ja hän joutuu karanteenin. Besseling oli mukana sekä Itävallassa että Gran Canarialla järjestetyssä kisassa. Austrian Openissa hän oli neljäs.

”Kuplassa mennään edelleen, siihen ei ole tullut muutoksia. Onhan tämä haastavaa ja stressaavaa aikaa. Jotain spekulointia on koko ajan rajoituksista, säännöistä ja eri maiden tilanteista. Kunpa saataisiin nyt kaikille rokotukset, niin voitaisiin olla vapaammin”, Korhonen jatkoi.

Besselingin tapaus osoitti, että turvallisuusohjeista ei ole varaa tinkiä jatkossakaan. European Tourin mukaan ainoastaan Besselingin caddie on asetettu karanteenin, koska hänet on raportoitu ainoaksi altistuneeksi tapauksen yhteydessä.

Mikko Korhosen, Tapio Pulkkasen, Kalle Samoojan ja Sami Välimäen lisäksi kisaan pääsi mukaan myös Janne Kaske.

Tässä ovat suomalaisten lähtöajat ja peliryhmät:

  • Connor Syme–David Drysdale–Mikko Korhonen klo 10.06
  • Maverick Antcliff–Pep Angles–Kalle Samooja klo 11.34
  • Sami Välimäki–Ashun Wu–Nacho Elvira klo 15.50
  • Francesco Laporta–Grant Forrest–Tapio Pulkkanen klo 16.56
  • Oliver Fisher–Janne Kaske–Rikard Karlberg klo 16.56

European Tour on katsottavissa suorana Elisa Viihde Viaplayltä. Lä

Etsi luettavaa