Hyppää sisältöön

Miki Kuronen aloittaa kilpailukautensa Tanskassa

Muun muassa Lexus-automerkki on yksi Miki Kurosen yhteistyökumppaneista.

Nordic Leaguen kautta golfin maailmankartalle puskeva Miki Kuronen avaa kilpailukautensa Tanskassa, jossa pelataan Bravo Tours Open. GoGolf jututti luottavaisin mielin ennen avauskilpailun starttiin valmistautuvaa Kurosta.

Miki Kurosen odotus on vihdoin päättynyt ja nuoren miehen on aika palata tositoimiin tiiviin harjoittelukauden jälkeen. Urakka alkoi tänään Tanskassa, jossa pelataan Nordic Leaguen osakilpailu. Millä mielellä 23-vuotias klaukkalalainen lähtee kokonaisuudessaan alkavaan kilpailukauteen?

”Hyvillä mielin lähdetään kauden kisoihin. Olen pelannut viimeksi kilpagolfia maaliskuussa, joten innolla odotan kilpailukauden avausta. Kesä- ja syyskaudella tulee olemaan paljon kisoja eli viikko kerrallaan pitää mennä, jotta saa kaiken itsestään irti joka kerralla kun numerolappu on rinnassa”, Kuronen paljastaa 

Talvikauden ajan monet ammattilaiset treenaavat ulkomailla, jotta tuntuma pysyy läpi harjoittelun mahdollisimman terävänä. Hyvin ja huolellisesti toteutettu harjoittelupohja takaa vankan selkänojan, johon kilpailukautena voi huoletta nojata. 

”Talven treenit on sujuneet hyvin, helmikuussa oli hyvä kisareissu joka opetti itseäni paljon pelaamisesta ja sitä mitä omalta peliltä vaaditaan hyvien tuloksien saamiseksi. Pelituntuma on hyvä viimeviikkoisen treenireissun jäljiltä, joten kyllä tässä luottavaisin ja rauhallisin mielin lähdetään kisaamaan”, Kuronen kertoo.

Kilpailunomaista harjoittelua

Harjoittelukauden aikana pääpaino ja fokus on Kurosen mukaan pysynyt tiiviisti pelin simuloinnissa, jotta kilpailutilanne pysyisi harjoittelussa mahdollisimman autenttisena, vahvuuksia luonnollisesti kehittäen.

”Olen painottanut pelaamiseen liittyviä asioita ja omien vahvuuksien käyttämistä kentällä sekä treeneissä. Ajatuksena se, että kun pelataan kisaa niin lyödään lyöntejä joita osataan ja pelataan niin, että lyödään oikeanlainen lyönti oikeaan paikkaan ja toteutetaan haluttu lyönti. Paljon ikään kuin pelin simuloimista ja sitä kautta treenannut niitä lyöntejä ja asioita, joita koen kentällä tarvitsemani”, Kuronen sanoo.


”Tavoitteenani on olla viiden joukossa Nordic Leaguen rankingissa.”

– Miki Kuronen


”Aikaisemmin tekeminen on ollut välillä liian täydellisyyden hakuista, ja sitä ajattelua on nyt muutettu enemmän siihen, miten haluan peliä pelata ja miten saan enemmän itsestäni irti.”

Niin ja entäs ne tavoitteet sitten? Niitä Kuronen ei peittele kertoa, sillä klaukkalalaissyntyinen pallonlyöjä haluaa aina maksimoida kentällä ollessaan potentiaalinsa.

”Tälle kaudelle asetettu tavoite on olla viiden parhaan joukossa Nordic Leaguen rankingissa, joka on kova tavoite. Nordic League on kovatasoinen kiertue, jossa pitää pelata hyvin läpi kauden ollakseen kärjen tuntumassa”, Kuronen sanoo.

Vierumäki myös mielessä

Nordic Leaguessa pelataan tällä kaudella tämä kisa mukaan lukien 15 Nordic Leaguen kisaa ennen neljää finaalikisaa, joten ranking-pisteitä on vielä paljon jaossa. Nordic Leaguen lisäksi Kuronen on merkinnyt kalenteriin myös yhden merkittävän tapahtuman Suomessa. 

”Suomen CT-kisaan olisi myös hienoa päästä mukaan, mutta ennen sitä on paljon kisoja edessä ja niihin keskitytään täysillä”, Kuronen kertoo päättäväisesti suunnitelmistaan.

Käynnissä olevassa Bravo Tours Openissa kisaa Miki Kurosen lisäksi kaiken kaikkiaan seitsemän suomalaista.

Kilpailun tulospalvelu

 

Etsi luettavaa