Hyppää sisältöön

Mika Saukkonen hankki kaksi puuttuvaa vaihdetta mailoihinsa: “Tavoitteena pelata enemmän kasilla alkavia tuloksia” 

Mika Saukkonen iski fittauksen alkuun lukuja tauluun eri mailoilla

Saukkosen juhannus käynnistyy perinteisesti ystäväpariskuntien kanssa Koski-Golfissa pelattavassa parikilpailussa.

MTV:n pitkäaikaisin urheilutoimittaja ja -ankkuri Mika Saukkonen aloitti toukokuussa golfkauden, joka on jo 26:s.

Ensimmäiset kokemuksensa lajista  hän sai Paloheinässä, jossa suoritti allekirjoittaneelle greencardin 1997.
“Poikani Oskarin syntymästä muistan aloitusvuoden. Hän on vastikään aloittanut pelaamisen ja on kehittynyt nopeasi. Tiina-vaimoni pelaa kanssani lähes samalla tasoituksella (15,9), joten lähipiirissä on kirittäjiä”, Saukkonen updeittaa .

Talvikaudella ja keväällä muukin harrastaminen jäi vähäisemmäksi Saukkosen koostaessa aituri Annimari Kortesta julkaistua kirjaa ”Yli kaikkien aitojen.”
Suomen seuratuimpiin urheilijoihin lukeutuva Korte oli saanut ehdotuksia kirjan tekemisestä jo aiemmin, mutta esipuheessaan hän painottaa löytäneensä  Saukkosen kanssa yhteyden ja luottamuksen, joka käynnisti projektin.  

Vahvan yleisurheilutaustan omaava Saukkonen on kirjoittanut kirjat myös Timo Jutilasta ja Jari Mönkkösestä

Vahvan yleisurheilutaustan omaava Saukkonen on kirjoittanut kirjat myös Timo Jutilasta ja Jari Mönkkösestä

Teemu Tyry

”Kirja on saanut erinomaisen vastaanoton. Erityisen yllättynyt ja iloinen olen siitä, kuinka paljon sitä kuunnellaan äänikirjana. Opin Annimarin kautta paljon siitä, miten vaikeudet on tehty voitettaviksi, ja millaista on olla huippu-urheilija nykymaailmassa.”

Alkaneella kaudella golfit käynnistyivät tavanomaista myöhemmin Saukkosen selostettua jääkiekon MM-kisoja Rigassa.
“Sielläkin oli melkein mahdollisuus päästä pelaamaan paljon kehutulla Ozo-kentällä, mutta se sitten kuitenkin jäi.”

Selostaja maalailee omia lyöntejään

Pelaamisen määrä, noin 40 kierrosta kaudessa, kertoo säännöllisestä harrastamisesta. Vaimon ja työkaverien lisäksi urheilutoimittajan hyväntuulisuudesta pääsevät usein nauttimaan myös Jari Kurri, Arto “Mamba” Malinen sekä viihdetaiteilija Jukka Laaksonen.

“Kulloo on vakiintunut kotiseuraksi. Golf on parhaimmillaan rentoa ja hauskaa yhdessäoloa, liikuntaa läheisten sekä ystävien kanssa.”
“Itseni kehittäminen kiinnostaa ja tulokset merkitään ylös. Tällä kaudella on tarkoitus pelata entistä enemmän kahdeksikolla alkavia tuloksia.”

Mika Saukkonen, Pirjo Nuotio ja Tomi Einonen vetäytyivät Ringsiden klubitalon suojiin kesän kovimman myrskyn alta.

Mika Saukkonen, Pirjo Nuotio ja Tomi Einonen vetäytyivät Ringsiden klubitalon suojiin kesän kovimman myrskyn alta.

Reijo Markku

Keskiviikkona hän pelasi Ringsidessa 15 reikää ennen myrskyä yhdessä Pirjo Nuotion ja MTV:n uutisten vastaavan päätoimittajan Tomi Einosen kanssa.

”Mika on parasta mahdollista peliseuraa. Huumorintajuinen, hauska ja rento. Ikuisesti poikamainen velikulta, joka siviilissä on hyvin samanoloinen kuin työkaverina, aina positiivinen”, kehuu Nuotio.

”Itseironiasta ja sarkasmista kertoo se, että hän ilmoittaa etukäteen, minne aikoo lyödä. Ne maalailut eivät kyllä aina osu kohdilleen”, Nuotio jatkaa.

Uusista mailoista lisäpotkua peliin

Saukkonen päivitti kanssani edellisen kerran golfmailansa 2000-luvun toisella puoliskolla, jolloin bägiin tuli täyslaidallinen tasokkaita, harrastajapelaajalle tarkoitettuja Ping G15-mailoja.

“Kavereiden kanssa tulee usein puhetta siitä, pitäisikö jo vaihtaa tuoreempaan kalustoon. Saisiko niistä apuja ja helppoutta, joka usein on tällä mun pelillä varsin kaukana.”

Tapaamme Golf Skyn Tammiston myymälässä, jonne on fittausta varten pyydettty asiantuntijaksi liikkeen mailamyynnistä vastaava kokenut fittaaja Petri Tamminen.

“Tavoite on kartoittaa sinulle eri vaihtoehdoista sopivat lapamallit puumailoihin, hybrideihin ja rautoihin, sekä näihin osuvin varsimalli, joka lähettää pallon luontevassa, tehokkaassa kulmassa ylös ja eteen”, Tamminen kertoo fittauksen käynnistyessä.

Testin perusteella valikoitiin jatkoon sopivimmat lavat ja varret

Testin perusteella valikoitiin jatkoon sopivimmat lavat ja varret

Teemu Tyry

Mailamerkki valikoituu pian Wilsoniksi, loppusuoralla on kaksi lapamallia, joista lavaltaan suurempi, ja aavistuksen verran helpompi D9 nousee Mika Saukkosen tuntemuksissa paremmaksi.

”Tunne on tärkeä. Tässä tapauksessa pallotutkan antamat arvot lyönneille menivät aikalailla yksiin D7:n kanssa, joten kahdesta hyvästä itseä miellyttävä rautasetti on luonnollinen valinta”, Petri Tamminen siunaa Saukkosen päätöksen.

Saman mallin puumailoista valikoituu settiin 10.5 asteinen draiveri, puukolmonen, sekä kaksi hybridiä, kolmonen ja nelonen. Rautamailoja hänelle fitattiin kahdeksan (5-9, gab wedge,  sekä 52- ja 56 asteiset wedget)

”Aiemmassa setisssäni olen pitänyt kaikista muista mailoista, paitsi hybridistä, jolla en käytännössä ole lyönyt ollenkaan. Se ei vaan toimi”, Mika Saukkonen tunnustaa.
Täten hänelle on jäänyt valtava väli lyöntimatkoissa puukolmosen sekä rautaviitosen väliin.

”Nämä nyt fitatut hybridit ovat rakenteeltaan ja muodoltaan huomattavasti enemmän pienen puumailan oloisia. Niistä pitäisi kehittyä sinulle erittäin toimivia uusia aseita pitkiin lähestymislyönteihin, joissa tähän asti on ollut mailavalikoimassasi melkoisen iso aukko”, Petri Tamminen rohkaisee.

Mika Saukkonen saa siis kaksi puuttuvaa vaihdetta etäisyyksien osalta käyttöönsä hybridien kautta.

Fittauksen perusteella maila-asiantuntija Petri Tamminen auttoi Saukkosta löytämään vanhan Wilsonin putterin seuraksi bägiin kaksi saman mailamerkin puumailaa, kaksi hybridiä, raudat 5-9, sekä kolme wedgeä

Fittauksen perusteella maila-asiantuntija Petri Tamminen auttoi Saukkosta löytämään vanhan Wilsonin putterin seuraksi bägiin kaksi saman mailamerkin puumailaa, kaksi hybridiä, raudat 5-9, sekä kolme wedgeä

Teemu Tyry

Rakkainta mailaansa,  Wilsonin putteria Mika Saukkonen ei tässä vaiheessa halunnut vaihtaa.
Toistakymmentä vuotta Saukkosta palvelleet muut Pingin mailat ovat vielä ok-kunnossa ja suurella todennäköisyydellä hyvä vaihtoehto ensimmäiseksi setiksi hänen pojalleen Oskarille.  

Urheilu -ja raittiusseura Zoom täyttää vuosia

Mika  Saukkonen on vaikuttanut pitkään jäsenenä ja nykyään myös toista kautta presidenttinä 1963 perustetussa Zoomissa, joka on vuosikymmenten ajan yhdistänyt viihdealan, kulttuurin, esiintyvien taiteilijoiden ja TV-alan ihmisiä.
”Korona-aika on tietysti ollut rauhallisempaa yhteisten harrastustemme jääkiekon, jalkapallon ja golfin osalta. Toiminta ja tapahtumat, johon hyväntekeväisyys olennaisena osana kuuluu, virkoavat entiselleen koronan väistyessä.”
”2023 Zoom täyttää 60 vuotta, jolloin tulemme järjestämmme jotain tavanomaisuudesta poikkeavaa”, presidentti lupaa.

Juhannusjuhlat käynnistyvät Koski-Golfissa

Mika ja Tiina Saukkosen juhannus käynnistyy perinteisellä ystäväpariskunnan organisoimalla kilpailulla Koski-Golfissa Kuusankoskella, joka Kouvolassa pitkään asuneelle Saukkoselle on lälhes kotikontuja

Koski Golf sijaitsee Kymijoen rantamaisemissa, jossa Ruotsin ja Venäjän armeijat ovat ottaneet verisesti yhteen

Koski Golf sijaitsee Kymijoen rantamaisemissa, jossa Ruotsin ja Venäjän armeijat ovat ottaneet verisesti yhteen

Lassi Pekka Tilander

”Viisi pariskuntaa on mukana. Sotkemme hieman pareja, nautimme golfista ja toistemme seurasta, jonka jälkeen yhteinen juhannuksen vietto jatkuu toisaalla. Tärkeintä ei ole voittaminen, vaan yhdessä kokeminen ja muiden onnistumisesta nauttiminen”, Mika Saukkonen määrittää reseptin hyvälle golftapahtumalle.

Golf Sky

Urheilu -ja raittiusseura Zoom

—>

     

Etsi luettavaa