Hyppää sisältöön

Mika Kupiainen valittiin vuoden golfjohtajaksi

Mika Kupiainen on Vuoden golfjohtaja 2018.

Karelia Golfin toimitusjohtaja Mika Kupiainen luotsaa velatonta kenttäyhtiötä, jonka jäsenmäärä on ollut kasvussa.

Toimitusjohtaja Mika Kupiainen on valittu vuoden golfjohtajaksi. Kupiainen toimii joensuulaisen Karelia Golfin toimitusjohtajana.

Kupiaisen aikana Karelia Golfin jäsenmäärä on kasvanut 900:sta 1 300:aan. Hän toimii myös golfseuran toiminnanjohtajana, joka on noussut alueen suurimmaksi urheiluseuraksi.

Vuoden golfjohtajan valinnasta vastaa FGMA eli Suomen golfjohtajat ry. Tiedotteessaan se perustelee Kupiaisen valintaa myös sillä, että kenttäyhtiön talous on hyvässä kunnossa. Karelia Golfilla ei ole velkaa, mutta se on pystynyt myös investoimaan vuosien varrella.

Lisäksi Kupiainen on pystynyt säilyttämään toimintansa polttopisteen tärkeimmässä asiassa – palvelutyössä koko golfyhteisön hyväksi. Hän on ollut kaikkina vuosina avoin uusille ideoille, eikä milloinkaan ole hidastanut niiden eteenpäin viemistä. Hän on ihmisenä henkilö, joka kuuntelee seuran aktiivisia toimijoita. Mikäli hyviä kehitysideoita on tullut, niin ne on viety ripeästi käytäntöön, mutta epärealistiset ideat on osattu haudata tyylikkäästi.

Hän valintaperustelujen mukaan myös on aina tukenut omaa henkilökuntaansa ja puolustanut heitä silloin, kun epäasiallista kritiikkiä on annettu. Hän osaa ja uskaltaa olla ”kilpenä”, kun hänen alaistaan on arvosteltu kohtuuttoman kovasti. Mika Kupiainen on erittäin kunnioitettu esimies, koska hän huolehtii loppuun saakka työntekijöidensä hyvinvoinnista. 

”Erittäin hyvältä tuntuu sekä omasta että seuran puolesta”, Kupiainen kiitteli FGMA:n tiedotteessa. ”Vaikka tunnustus tuli minulle henkilökohtaisesti, haluan jakaa sen seuran ja yhtiön hallitusten jäsenten ja neljän muun vakiotyöntekijämme kanssa. Yhdessä tämä kaikki on saatu aikaan.”

Kupiaisen valinta julkistettiin eilen Seinäjoella pidettävillä golfin toimialapäivillä.

Etsi luettavaa