Hyppää sisältöön

Mikä ihmeen World Cup ja mikä sen merkitys on?

Mikko Ilonen hakee menestystä Melbournessa yhdessä Mikko Korhosen kanssa

Golfin World Cup pelataan torstaista sunnuntaihin Australiassa. Melbournessa pelattavassa kisassa pelataan kaksihenkisin joukkuein, Suomea edustavat Mikot, Korhonen ja Ilonen.

Golfin European Tourin kausi päättyi sunnuntaina. Osa pelaajista matkasi suoraan finaalista kohti Melbournea ja Metropolitan Golf Clubia. Mikko Korhonen oli yksi pelaajista, joka lähti taittamaan 14 tunnin lentomatkaa kohti kilpailua. 

World Cupin arvostus ei ole suurimmassa huudossaan. Yksi suurimmista syistä tähän on ajankohta kalenterissa. European Tourin finaalit ovat juuri päättyneet, PGA Tourin kausi on vielä nuori ja suurimmat kisat odottavat vasta alkuvuodessa. 

Asia on jälleen kaksipiippuinen. Suomella on loistavat menestysmahdollisuudet Australiassa. Samaan aikaan kyseessä on kuin lätkän jokavuotiset MM-kisat, joissa suurimmat maat pelaavat nelosketjuillaan. 

Palkintorahallisesti World Cup tarjoaa loistavia bonuksia. Mikko Ilosella ja Korhosella ei ole pikkurahasta pulaa, mutta Wolrd Cupista tulee väkisinkin matkaan mukavat joulubonarit. Kisassa on mukana 28 joukkuetta, eli 56 pelaajaa. Palkintorahaa on potissa seitsemän miljoonaa dollaria. 

Kilpailussa pelataan kahta eri pelimuotoa. Kaksi päivää kierretään foursome -pelimuodolla, jossa molemmat pelaajat lyövät vuorotellen avauksia jatkaen omin vuoroin pallon reikään asti. Kaksi päivää kisassa pelaajat lyövät omia pallojaan bestballissa, jolloin joukkueen parempi reikätulos jää voimaan. 

Golfissa World Cupin merkitys on verrattaen vähäinen. Se on historiassa kerännyt jopa maailman parhaita pelaajia viivalle, mutta viime vuodet kisaa on järjestetty satunnaisesti. Kisan voittaminen pienemmälle golfmaalle saattaa olla todellinen buusti. Suurimmissa golfmaissa parhaat pelaajat ovat jättäneet kisan väliin ja antaneet pelimahdollisuuden yleensä nuoremmille pelaajille. 

Kiinnostus kisaa kohtaan tuntuu olevan erityisen suurta Euroopassa, jossa suuri osa maista on saanut kasaan ykkösmiehensä. Kisan kaksihenkinen joukkue muodostettiin niin, että paras pelaaja World Rankingista valintahetkellä sai valita itselleen parin omasta maasta. Mikko Korhosen valinta osui Mikko Iloseen. 

Ennakkokaavailuissa suurin suosikki kisaan on Australia, joka on saanut jalkeille parin Marc Leishman Cameron Smith. Englantia edustavat Tyrrell Hatton ja Ian Poulter, joka on tunnetusti kovan luokan joukkuepelaaja. 

USA:n joukkueen edustajat ovat Matt Kuchar ja Kyle Stanley. Joukkuetta voidaan Kucharin viime viikon voitosta huolimatta pitää melko harmaana kun ottaa huomioon ketä edellä olisi ollut tarjolla. 

Suomen joukkue on asetettu 28 maan joukossa alkukaavailuissa heikoimpien joukkoon. Suomen voittoa pidetään noin 1/50 todennäköisenä. Naapurimaamme Ruotsi on samoilla sijoilla kaavailuissa. He saivat jalkeille kohtalaisen heikon joukkueen: Joakim Lagergren ja Alexander Björk

Kisan seuraaminen onnistuu Suomessa Viasat Golfin ja Viaplayn kanavilta.

Etsi luettavaa