Hyppää sisältöön

Migreeni vei terän Mikko Korhosen pelistä – Victor Perez nousi voittoon Hollannissa

Voitto Hollannissa varmisti paikan US Openiin. The Openiin olisi riittänyt myös sijoitus toiseksi tai kolmanneksi. KUVA: GETTY IMAGES

Victor Perez (-13) kukisti Ryan Foxin (-13) neljännellä uusintareiällä Dutch Openissa, Mikko Korhonen (-5) kärsi viikonloppuna migreenistä ja tästä aiheutuneesta heikosta puttipelistä. Sijoitus oli lopulta jaettu 14:s

Kuluvalla kaudella jo yhden voiton DP World Tourilla ottanut Uuden-Seelannin Ryan Fox ja Ranskan Victor Perez lähtivät ratkomaan voiton kohtaloa molempien bighitterien päätyttyä tulokseen -13.

Perez on pelannut reilun vuoden täydellisesti vihkoon ja pudonnut maailmanlistalla yli 130 sijaa. Toukokuun alussa 2021 hän kunnostautui WGC:n reikäpelimestaruudessa ja oli maailmanlistalla 30.

Perez oli vakavasti ehdolla Ryder Cupiin, joka jäi lopulta kaukaiseksi haaveeksi.

Perez lunasti paikan US Openiin ja The Openiin

Hollannissa tuli hänelle jokseenkin hyvin yllättävästi ykköstila. Lauantaina Perez pelasi loistokierroksen Mikko Korhonen parinaan nousten kärkeen.

Ote piti sunnuntaina.

Uusinnassa pelattiin ensin kolme kertaa helppo 18:s, par-viitonen. Reiät tasattiin kahdesti birdiellä, kerran parilla.

Ratkaisu syntyi par-kolmosella (17.) neljännellä uusintareiällä.

Perez laittoi pitkän birdieputin sisään. Ykköstila oli hänelle pääkiertueella toinen, ensimmäisen hän saavutti St.Andrewsissa Dunhill Links Championshipissa.

Perez pääsee samalle Old Courselle pelaamaan The Openia sijoituttuaan kolmen joukkoon Hollannissa.

Voitto varmistaa hänelle käytännössä US Openin karsintassarjassa paikan 2,5 viikon kuluttua käynnistyvään kauden kolmanteen majoriin.

Heikot startit viikonlopun kompastuskivenä

Mikko Korhonen (67-70-73-73,-5) loisti kahtena ensimmäisenä päivänä Hollannin Cromvoirtissa pelatussa kisassa varmuudellaan.

Vaikka birdejä tuli niukasti, kaksi eaglea ja bogien määrän jääminen kahteen nostivat hänet aivan kärjen tuntumaan.

Viikonlopun molempina päivinä Korhonen teki ennen ensimmäistä birdietään kolme bogia, pyyhkäisi mahdollisuudet tuloslistalla noususta.

Caddie luki puttilinjat

Korhonen ei ole kovapintaisten links-kenttien ystävä. Etenkin lyhyillä raudoilla mailan normaalia jyrkempi tulokulma palloon (ja ruohoon) on tuottanut vaikeuksia.

Migreeni ja golf eivät ole toimiva yhdistelmä. Mikko Korhonen maksoi tästä viikonloppuna kovaa hintaa.
KUVA: GETTY IMAGES

”Se, että links-tyyyppisellä kentällä pystyin ihan hyvään sijoitukseen, oli tietenkin hyvä juttu.”

”Jos ihan rehellisiä ollaan, niin migreeni pilasi viikonlopun. Paras terä oli kropasta poissa ja aistit turtana. Caddieni Nick Mumford luki pitkälti puttilinjani, en nähnyt kunnolla yksityiskohtia”, Korhonen kertoi.

Puttitilastossa (Strokes Gained) olikin akilleen kantapää. Korhonen hävisi kisan keskivertoputtaajalle kierrosta kohden 0,96 lyöntiä.

Sijaluku oli listauksessa reilusti päälle sadan.

Vastaava määrä plussaa olisi yksinkertaisella matematiikalla vienyt hänen Perezin ja Foxin rinnalle voittotaistoon.

Sijoitus oli kolmanneksi paras kuluvan kauden kilpailuissa.

”Turha jossitella, mitä olisi voinut olla ilman migreeniä, mutta ainakin oli mahdollisuus pärjätä. Nyt otetaan vähän lepoa ja ensi viikolla uusi yritys”, Korhonen kommentoi.

Alkavalla viikolla kiertue jatkuu Saksan Hampurissa pelattavalla Porsche European Open -kilpailulla, jossa ovat mukana suomalaisista Korhonen ja Kalle Samooja

Lähde: Korhosen tiedote

Tulospalvelu

Strokes Gained putting

Etsi luettavaa