Hyppää sisältöön

Miesten maajoukkueella henki päällä MM-kisoissa – 13:s ennen viimeistä päivä

Elias Haavisto johtaa kotikentällään alle 21-vuotiaiden sarjaa.
Elias Haavisto pelasi torstaina upean bogittoman, 13 parin ja viiden birdien kierroksen MM-kisoissa. KUVA: GOLFLIITTO

Eisenhower Trophyn kolmas päivä sujui Suomen joukkueelta Golf de Saint-Nom--La-Brètechen kentällä upeasti. Kaikki suomalaiset alittivat ihannetuloksen, Markus Luoma kierros (68/-4) oli paras, Antti-Jussi Lintunen ja Elias Haavisto saivat tuloksekseen 70,-2.

Ennustettu sade ohitti kentän suurimmilta osin, joten olosuhteet Golf de Saint-Nom-La-Brètechen kentällä olivat ihanteelliset. Suomen kokonaistulos -11 oikeuttaa jaettuun 13.sijaan yhdessä Sveitsin kanssa. Loistovireisen joukkueen nälkä kuitenkin vain tuntuu kasvavan syödessä.

”Hyvä päivä kaiken kaikkiaan, taas nousua tuloslistalla kuten olikin tavoitteen. Kaikki pelaajat ovat vahvoja puttaajia, joten vielä tuntuu että olisi huippupäivä varastossa. Kaikki otetaan huomenna irti”, valmentaja Jussi Pitkänen summasi.

Päivän sana oli griiniosuma – niitä piti kerätä mahdollisimman paljon, ja tulos seurasi perässä. Markus Luoma sai loisto-onnistumisen hyvään paikkaan ja Elias Haavisto jatkoi tappavan tasaista ja varmaa sarjaansa.

Haavisto on henkilökohtaisessa sarjassa sijalla 14. yhteistuloksella -9.

Japanin Taiga Semikawa (-18) on omilla luvuillaan, mutta kakkostilasta taisteleminenkin on Haavistolle vielä mahdollista. Toisena oleva Italian Filippo Celli (-13) on neljän lyönnin päässä.

Helteisissä olosuhteissa pelaaminen on ottanut veronsa joukkueesta, ja fysio Matti Lindholmilla olikin tarkat ohjeet palautumiseen ja viimeistelytreeneihin.

”Illalla vielä kropan hoitoa edessä, ja ruuan jälkeen ajatukset huomista kohti.”

Ruotsin kolmikko kärkipaikalla

Kärkikamppailussa tilanne tasoittui huomattavasti, kun Japanilla oli hiljaisempi päivä. Ruotsi puolestaan sai birdiehanat auki ja rynnisti kärkeen yhteistuloksella -23. Lyönnin päässä ovat Japani, Italia ja Yhdysvallat.

Markus Luoma, Elias Haavisto ja AJ Lintunen muodostavat Suomen joukkueen MM-kisoissa. Matti Lindholm (kesk.) on kapteenina ja Jussi Pitkänen valmentaa (oik.). KUVA: USGA

Suomella (-11) on kymmenenteen sijaan matkaa kolme lyöntiä, seitsemättä sijaa hallussaan pitävään Norjaan (-18) seitsemän lyöntiä.

Pohjoismaiden menestys on kolmen päivän jälkeen erinomaista, sillä Tanska on 17:s, Islanti 24.

World Amateur Team Championships tulokset 31.8.-3.9.

Kaksi parasta lyöntipelitulosta lasketaan joukkueen yhteistulokseen päivittäin.

Suomi, yhteistulos -11, sijoitus T13

Antti-Jussi Lintunen (75)-71-70/+1
Markus Luoma 74-(75)-68/+2
Elias Haavisto  68-68-(70)/-9

Lauantain finaalikierroksella suomalaiset lähtevät kierrokselleen Le Golf Nationalilla kello 14.03-14.25 kirittäjinään Sveitsin ja Australian pelaajat.

Tulospalvelu

Tulospalvelu, henkilökohtainen sarja

Etsi luettavaa