Hyppää sisältöön

Mies pelasi golfia 61 vuotta, ennen kuin onnistui tekemään uransa ensimmäisen ässän – seuraava holari tulikin sitten jo samalla kierroksella

Steve Marksin kierros kulki erään syyskuisena päivänä onnellisten tähtien alla. KUVA: GETTY IMAGES

Yhdysvaltalainen mies on onnistui tempussa, jonka todennäköisyys on lottovoittoakin pienempi.

Golfweek-lehti kertoi aiemmin tällä viikolla mielenkiintoisen golftarina, jossa Illinoisissa asuva Steve Marksin kärsivällisyys palkittiin eräällä syyskuisena golfkierroksella.

68-vuotias Marks oli ehtinyt pelata golfia 61 vuotta, ennen kuin hän onnistui tekemään golfuransa ensimmäisen hole-in-onen.

Kyseinen lyönti tuli Idlewild Country Clubin yhdeksännellä reiällä, jossa onnistunut veto rautaviitosella päätyi reiän pohjalle. Matkaa oli noin 125 metriä.

Tunne on varmasti ollut mieletön, kun pitkä golfura sai palkintonsa. Monella olisi tässä vaiheessa saattanut mennä pasmat sekaisin ja ajatukset karkailla kierroksen jälkeisiin juhliin – ja niin tapahtui myös Marksilla.

Niinpä kun Marks kolme reikää ja parisenkymmentä minuuttia myöhemmin asteli 12. reiän tiille hybridi kädessään, olo oli vähän kummallinen ja pää oli tyhjänä ajatuksista.

Golfweekin Marks oli kertonut, että hänen tavoitteenaan oli vain osua hybridillä kunnolla palloon ja siinä hän onnistuikin. Pallo lähti nätisti ilmaan ja kohti lippua, eikä kukaan ollut uskoa asiaa todeksi, kun pallo upposi jälleen reikään, joka sijaitsi noin 145 metrin päässä tiiauspaikalta.

”Tunne oli uskomaton ja mitä enemmän asiaa ajattelen ja mitä enemmän ihmiset siitä puhuvat, sitä vaikeampaa sitä on uskoa todeksi”, Marks kertoi Golfweek-lehdelle.

Kaksi holaria saman kierroksen aikana on todella epätodennäköinen temppu. Vastaavaan on esimerkiksi kyetty PGA Tourin historiassa vain kolme kertaa ja harrastajapelaajalla kyseisen suorituksen todennäköisyys on yhden suhde 67 miljoonaan. Todennäköisempää on saada seitsemän oikein lotossa.

Mieletön holaritehtailu tapahtui siis Idlewild Country Clubilla, ja Marksin onnistumiset olivat kauden neljäs ja viides ässä kyseisellä kentällä. Erityisen mielenkiintoiseksi asian tekee se, että Marksin vaimo oli onnistunut samalla kentällä ässässä aiemmin toukokuussa.

Etsi luettavaa