Hyppää sisältöön

Miehet vauhdissa golfin EM-kisoissa, muilla kirittävää

KUVA: SUOMEN GOLFLIITTO

Amatöörien EM-joukkuekilpailuissa avauspäivä oli kaksijakoinen Suomen joukkueiden osalta. Kierroksiin mahtui paljon hyvää, mutta myös paljon parannettavaa jäi. Miesten joukkue on avauspäivän jälkeen todella hyvissä asemissa.

Englannissa Royal St. George’s links-kenttä haastoi maajoukkueita ja tulostaso jäi kauttaaltaan maltilliseksi. Suomalaiset Santeri Lehesmaan ja Antti-Jussi Lintusen johdolla ottivat kuitenkin kentästä erävoiton ja pelasivat päivän kärkituloksen 67 (-3). Myös Jesse Saareks onnistui hienosti tuloksella 68 (-2). Suomen joukkue on kilpailussa ensimmäisen päivän jälkeen toisella sijalla kokonaistuloksella -2. Kilpailua johtaa Tanska kokonaistuloksella -6.

Naisten päivä alkoi Walesissa koleassa sadesumussa. Suomen joukkueen terävimmät kierrokset pelasivat konkarit Anna Backman ja Krista Junkkari. Molemmat kiersivät kentän tuloksella 76 (+3). Suomen joukkueen kokonaistulos on +23, joka oikeuttaa avauspäivän jälkeen sijaan 14. Joukkueella on mahdollisuus yhä A-flightiin, jossa keskiviikon jälkeen pelejä jatkaa kahdeksan parasta joukkuetta. Matkaa kahdeksanteen sijaan on seitsemän lyöntiä. Kärjessä porskuttavat tasatuloksella +7 Englanti, Saksa ja Ruotsi.

Naisten joukkueella on yhä mahdollisuus selvittää tiensä A-flightiin. KUVA: SUOMEN GOLFLIITTO

Saksassa poikien EM-kilpailuissa tulostaso on korkea. Kärkipaikkaa pitää Englanti tuloksella -17. Suomen joukkueen peli oli ajoittain lupauksia herättävää, mutta virheitä sattui liikaa. Saku Ellilä esitti päivän parasta peliä tuloksella 70 (-2).

”A-flight vaatii kaikilta elämänsä kierrosta, realistinen tavoite on olla B-lohkon reikäpeleissä mukana. Paljon oli hyvää, mutta tasaisuutta ja tarkennusta tarvitaan”, valmentaja Jussi Pitkänen summaa ajatukset ensimmäisen päivän jälkeen.

Tyttöjen ensimmäinen kilpailupäivä vietiin läpi islantilaisessa kesäsäässä. Lämpömittari näytti +13 astetta ja taivaalta ripsotteli vettä aika ajoin. Olosuhteiden lisäksi haasteita joukkueelle aiheutti avauspeli. Suomen joukkueen tulos +44 oikeuttaa ensimmäisen päivän jälkeen sijaan 13. Kahdeksan kärki on todella kaukana ja matkaa kahdeksanteen sijaan on lähes 20 lyöntiä.

”Meillä on nuoria lahjakkaita pelaajia jengissä, joten rohkea peli-ilme ja pelinautinto on tavoitteena”, valmentaja Minea Blomqvist-Kakko tiiviistä ajatukset.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa