Hyppää sisältöön

Mid Tour: Legendat rivissä Wiurilassa

Vuonna 2019 Mid Tourin avauskilpailun voittoon pelasi Joonas Hinkkanen Ringside Golfista.

Mid Tour on noussut todella suosituksi kilpailusarjaksi. Suurin syy tähän on, että kiertueella pelataan loistavilla kentillä, viikonloppuisin ja ennen kaikkea hyvällä ilmapiirillä.

Mid Tourin kausi käynnistyi pari viikkoa sitten miesten osalta Vuosaaressa ja naisten kilpailulla Meri-Teijossa. Miesten kisaan otettiin mukaan lopulta 162 pelaajaa, naisten kisassa pelureita oli 21 kappaletta. 

Tällä viikolla kiertue jatkuu kun miehet pelaavat Wiurilassa ja naisten kisa käydään Nordcenterissa. Miesten kisaan lähtee jälleen mukaan 139 värikkäästi pukeutuvaa ja golfista nauttivaa yli 30-vuotiasta. Naisia on Nordcenterissa mukana 30. 

Samaan aikaan kun verrataan Finnish Tourin pelaajamääriin, on Mid Tour selkeästi voitolla, vaikka kiertueet eivät suoranaisesti kilpaile keskenään. Mideihin on helpompi mennä monestakin syystä. 

Mid Tourin kisat käydään aina viikonloppuna. Kisamaksut ovat maltillisia ja ne sisältävät harjoituskierroksen. Erityisen mukavaa mideillä on pelin hyvä ilmapiiri ja kohtalaisen nopeat kierrosajat. 

Ykköstiillä Vuosaaressa startteri muistitti seuraavaa: ”Mid Tourilla pelataan ”ready-golfia”, eli kuka tahansa on valmis saa lyödä. Pidetään hyvää vauhtia yllä”. 

Enempää ei tarvittu ja Vuosaaressa pelattiinkin noin neljän tunnin kierroksia ajoittaisesta lumisateesta huolimatta. Viheriöt olivat liukkaat ja lyhyitä putteja tuli paljon. 

Kisassa ei järjestetty sen suurempaa palkintoseremoniaa, vaan parissa minuutissa jaettiin lahjakortit, jonka jälkeen rankingpisteet ja kisaraportti julkaistiin samana iltana. 

Tällä viikolla Wiurilassa nähdään birdie-talkoot?

Mid Tourin toiset osakilpailut käynnistyvät lauantaina. Wiurilaan on matkustamassa 139 pelaajaa, joista arvatenkin suuri osa on käyttänyt 90 euron kisamaksuunsa kuuluvan harjoituskierroksen. 

Wiurilan osallistujalistalta löytyy jälleen kiertueen nimekkäin pelaaja Mika Piltz, joka on ollut kiertueen vakiokasvoja jo vuosia. Piltz ei ollut täysin tyytyväinen tekemiseensä Vuosaaressa, jossa kuitenkin jakoi neljännen sijan. 

Avauskilpailun voittoon pelannut Joonas Hinkkanen lämmittelee kisaa varten pelaamalla Finnish Tourin osakilpailua Hirsalassa. Peli ei ole sujunut Hirsalassa toisella kierroksella. Kenties kyseessä on alkuviikolla alkanut orastava ylävartalovamma. Tarkempia tietoja vammasta hän ei suostunut paljastamaan kuten huippu-urheilussa on tapana. 

Toinen pelaaja, johon kannattaa kiinnittää katseet on kiertuetulokas Ville Lagerblom. Näyttävästä pelistään tunnettu entinen maajoukkuemies on palaillut kentille ja osoitti voimansa Vuosaaressa johtamalla avauskierroksen jälkeen. Toisella kierroksella midien krooninen selkävamma pilasi mahdollisuudet. 

”Olen joutunut kuntouttamaan avauskilpailun jälkeen ja tällä viikolla sain palattua areenalle. Peli on hyvässä kunnossa ja avausvoitto mielessä. Tärkein kysymys kiertueella tuntuu olevan miten pelaajien kroppa kestää fyysisen 36 reikää viikonlopun aikana. Täytyy käyttää lauantai-ilta palautumiseen”, Lagerblom pohtii kisan alla. 

Yksi mielenkiintoinen nimi on turkulainen Markus Rytkölä, joka voitti noin 15 vuotta sitten kentällä ylivoimaisesti alle 18-vuotiaiden suomenmestaruuden ja palaa nostalgisesti tutulle areenalle. 

Jos ei Mid Tourin pelaajat ole vielä tuttuja, niin seuraavassa pieni lista ”nimekkäitä” konkareita, joita nykyään voi bongata kiertueella: Mikko Ilonen ei ole vielä uskaltautunut legendojen Tourille, mutta Mikon mukaan saaminen lienee vain ajan kysymys. 

Antti Pasanen, Jani Michelson, Markus Rytkölä, Kimmo Lindberg, Joonas Hinkkanen, Jyry-Jussi- ja Juha-Pekka Peltomäki, Ville Karhu, Keijo ”Keksi” Jaakola, Antti Ulvio, Mika Piltz, Ville Lagerblom ja monta muuta suomalaisen golfin oman elämänsä legendaa! 

Etsi luettavaa