Hyppää sisältöön

Mickelson, Fowler, McIlroy – Honda Classic pelikunto analyysissä

Golf

Kävin katsastamassa eilen Honda Classicin tähtikaartin pelikunnon. Keskiviikon kepeässä Pro-Am -ilmapiirissä ei nähty täyttä kisavirettä, mutta lyönneistä pystyi silti arvioimaan svingin kunnon.

Phil Mickelson jäi vain lyönnin päähän uusinnasta Pebble Beachissä ja on ottanut kaksi Top 5 -sijoitusta kauden neljästä kilpailustaan. Pro-Amissa peli oli tämän kolmikon parasta. Varsinkin rautapeli näyttää löytäneen entisen loistonsa ja draivit lentävät yhä pitkälle.

Phil Mickelson4

Raudoilla Mickelson työstää palloa hieman enemmän kuin tour-pelaajat yleensä. Varsinkin vahva draw tuntui olevan hyvässä kontrollissa keskiviikkona. Phil ei myöskään vältellyt draiveria ja vaikka kaikki avaukset eivät onnistuneet, pienet virheetkin päätyivät hyviin pelipaikkoihin.

Rory McIlroy9

Rory McIlroy pelasi todella rennolla asenteella keskiviikkona. Hän mainitsi, että neljä peräkkäistä kisapäivää ovat henkisesti vaativia, eikä ylimääräistä rasitusta kannata ottaa harjoituskierroksilla. Avauslyönneissä Rory oli vahva kuten aina, mutta rautalyönneissä ilmeni ongelmia. Virhe tuntui olevan auennut lyönti lyhyeksi ja oikealle. Tähän virheeseen ei ole varaa yhdelläkään PGA Nationalin neljästä loppureiästä, joilla vesi tulee peliin griinin oikealla puolella.

Rickie Fowler ei ollut parhaassa terässä vielä keskiviikkona. Selkeitä virheitä tuli pelin kaikilla osa-alueilla. Näistä pahin oli veteen mennyt avaus kuutosväylällä, jossa oikealta puhaltava myötätuuli teki olosuhteista täydelliset. Myös epäpuhtaat osumat rautamailoilla tuntuivat normaalia räikeämmiltä virheiltä.

Vaikka pelaajat eivät ottaneet keskiviikon pelejä aivan tosissaan, uskon, että Mickelson ja McIlroy sijoittuvat kilpailussa korkealle. Fowlerin laittaisin parhaimmillaan Top 20 -kategoriaan.

Maailman parhaita pelaajia katsellessa tuli jälleen mieleen ne samat asiat kuin tour-kilpailuista yleensä. Jokainen pelaaja tuntuu vapauttavan mailan ja svingin voiman selvästi myöhemmin kuin tavalliset tuupparit. Seurauksena downsving tuntuu kestävän pidempään. Rautojen lähtökulma on matala mutta voimakkaat lyönnit nousevat kauniisti läpi lentokaaren.

Tällä viikolla päästään jälleen seuraamaan hyvää kilpailua. Artikkelin kolmikon lisäksi mukana ovat myös Adam ScottSergio Garcia ja Hideki Matsuyama. Kilpailun voittoa puolustaa Padraig Harrington.

Leaderboard

Etsi luettavaa