Hyppää sisältöön

Michelle Wie tuo säihkettä San Diegon kisaan – Matilda Castrén avaa kautensa LPGA Tourilla

Michelle Wien edellisestä kisasta on aikaa 21 kuukautta

Michelle Wien paluu kisakentille herättää huomiota, vaikka Ryder Cupiin teini-ikäisenä paikkaa tavoitelleen lapsitähden mahdollisuuksiin kivuta takaisin huipulle hyvin harva uskoo.

31-vuotias Michelle Wie on USA:ssa seuratuimpia naisgolfareita sosiaalisesssa mediassa. Siitäkin huolimatta, että monet, näiden joukossa Wie itse, olettivat aktiivuran olevan jo takana.  

Kun Michelle Wien golfurasta puhutaan, on hyvä muistaa, että hän on ollut peliensä kautta julkisuudessa jo vuosituhannen vaihteesta.  Kesällä 2000 hän selvisi karsintojen kautta U.S. Women´s Amateur Public Linksiin kymmenvuotiaana.

Huuma ja odotukset olivat Wien kohdalla aivan ylivertaisia golfin historiassa. Hänen odotettiin ottavan Tiger Woodsin tavoin dominoivan aseman naisten sarjoissa.
Kunnianhimoiset vanhemmat, etenkin isä pitivät tytärtään tiukasti nuorassaan ja antoivat lähtöpassseja etenkin caddeille varsin mielivaltaiseen tapaan.

Teini-ikäisenä yli kymmenen miljoonan taalan yhteistyökumppanuudet ja haave Ryder Cupista

Siirryttyään ammattilaiseksi 16 vuotta täytettyään lokakuussa 2005, Wie teki Sonyn ja Niken kanssa yhteistyösopimukset, jotka tuottivat vuositasolla yhteensä 10 miljoona dollaria.

Hän pelasi villeillä korteilla miesten ammattilaiskisoissa yhteensä 14 kertaa kertaa. Näistä kahdeksan oli PGA Tourin kisoja, kaksi Japanissa, yksi Asian Tourilla ja yksi ET:lla. 

Wie pääsi jatkoon Asian Tourin kisassa, kaikissa muissa hän karsiutui.

Syksyllä 2006 Wie osallistui yhteistyökumppaninsa Omegan sponsoroimaan European Mastersiin Sveitsissä. 

Ennen kisaa antamansa haastattelun vaikuttavin kohta oli, kun Wie kertoi tavoitteistaan miesten Ryder Cupiin liittyen.

”Toivottavasti saan mahdollisuuden osallistua Ryder Cupiin USA:n joukkueessa jonain päivänä. Se olisi upeaa, ja pidän sitä (joukkueeseen pääsyä) täysin mahdollisena”, Wie pohti  Crans Montanassa vuosittain pelattavan kisan mediatilaisuudessa.

Uransa aikana Wie on voittanut viisi kertaa LPGA Tourilla, näistä US Open 2014 menee omaan luokkaansa. 

Sitkeän rannevamman lisäksi hänellä on ollut muitakin loukkaantumishuolia. Menestys oli vuonna 2018 saavuttamastaan viidennestä  LPGA Tourin voitosta huolimatta keskimäärin hyvin vaisua viimeisinä vuosina.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön Michelle Wie West (@michellewiewest) jakama julkaisu

Kesäkuussa 2019 hän pelasi toistaiseksi viimeisen kisansa.  Jonnie West, joka toimii NBA-joukkue Golden State Warriorsin johtajana (Basketball Operations) talutti Wien kirkon alttarille pari kuukautta myöhemmin. Wie synnytti kesäkuussa 2020 perheen esikoistyttären (Makenna Kamalei Yoona West).

”Ajattelin urani olevan ohi. Tämä tunne vahvistui, kun 2019 vuoden lopulla huomasin olevani raskaana. Kerroin päätökseni lopullisuudesta myös Jonnielle, joka kehotti minua vielä harkitsemaan asiaa.”

Wien ohjelmassa ainakin kaksi majoria

Julkisuudessa Wie on nähty lähinnä miehensä rinnalla edustamassa koripallo-ottelujen yhteydesssä. Mikään ei varsinaisesti viitannut siihen, että Wie palaisi kisakentille.
Hänet nimettiin USA:n Solheim Cup -joukkueeseen Pat Hurstin apulaiskapteeniksi, lisäksi Wie on toiminut onnistuneesti muun muassa Mastersissa kommentaattorina.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön Michelle Wie West (@michellewiewest) jakama julkaisu

Lapsen sukupuoli muutti mielen uran jatkon suhteen

Mieli kuitenkin muuttui.

“Kun meille selvisi raskauteni aikana, että lapsemme on tyttö, se muutti suhtautumiseni asiaan. On oikeastaan hullua, kuinka tämä muutti kaiken.” 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön Michelle Wie West (@michellewiewest) jakama julkaisu

“Aloin miettiä, että haluankin jatkaa uraani. Näyttää hänelle, mitä golfissa osaan. On aivan eri asia näyttää tyttärelleen mallia, kuin pistää hänet katsomaan Youtube-videoita. Omalla esimerkillä opettaminen on se, mitä haluan Makennan kanssa golfissa tehdä”, Michelle Wie muistutti LPGA Tourin sivuille antamassaan haastattelussa. 

Paluu kilpakentille tapahtuu tänään torstaina kello 21.33 alkaen Kia Classicissa, San Diegon kupeessa Carlsbadissa.

Wie osallistuu myös seuraavalla viikolla kauden ensimmäiseen majoriin, ANA Inspirationiin.  

Hyvin oletettavaa on, että Michelle Wie pelaa myös kerran voittamasssaan US Openissa, joka järjestetään hänen kotikapungissaan San Franciscosssa The Olympic Clubilla.
Ulkopuolisten odotukset ovat korkealla. LPGA Tourila ei ole liikaa USA:n omia supertähtiä.

Matilda Castrénilla (oik.) oli tammikuussa Malmin hallissa harjoitusseuranaan Emilia Tukiainen.

Matilda Castrénilla (oik.) oli tammikuussa Malmin hallissa harjoitusseuranaan Emilia Tukiainen.

Teemu Tyry

Kia Classiciin osallistuu myös Matilda Castrén, joka karsiutui edellisviikolla lämmittelykisassaan Symetra Tourilla. Castren lähti aamukierrokselleen kello 17.53 Suomen aikaa.

Elisa Viihde Viaplay näyttää kisan kaikki neljä päivää. Avauspäivän peleistä lähetys käynnistyy torstaina ja perjantain välisenä yönä 00.00, kestäen 03.30 asti.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa