Hyppää sisältöön

Michael Jordanin golfkentällä kaahaillaan golfautoilla ja välioluet laskeutuvat tiille taivaalta

Michael Jordan kyllästyi hitaaseen peliin ja rakennutti itselleen golfkentän.

Michael Jordan kyllästyi hitaaseen peliin ja rakennutti golfkentän, jossa golfautojen rajoittimet on poistettu ja välipalat ja juomat kuljetetaan tiille dronella. Luonnollisesti suunnittelussa on otettu Jordanin peli huomioon. Siksi sitä kutsutaan myös Teurastamo 23:ksi.

Kesken kierrosta alkaa usein nälättää tai oluthammasta kolottaa. Monella kentällä asia on hoidettu kuntoon taukokioskilla tai kioskikärryillä, mutta Floridassa sijaitseva Grove XXIII -kenttä on ottanut pari askelta kohti tulevaisuutta.

Siellä taukoeväät lähetetään nimittäin dronella eli kuljettajattomalla pienlentolaitteella.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön Chad Hunter (@chadilac_fsu) jakama julkaisu

Floridan eteläosassa sijaitseva Grove XXIII on Michael Jordanin perustama yksityiskenttä, jonka nimi tulee siitä, että se rakennettiin entisen hedelmätarhan maille (grove tarkoittaa suomeksi hedelmätarhaa). XXIII on tietenkin Jordanin pelinumero 23 roomalaisin numeroin.

Noin vuosi sitten avatulla kentällä ajatellaan muutenkin toisin, se on vähän niin kuin golfarien huvipuisto, jossa golfautot kulkevat lähes kuuttakymmentä kilometriä tunnissa ja caddiet liikkuvat sähköskoottereilla.

Kovaa vauhtia kulkevat härpäkkeet eivät ole mikään ihme, sillä Jordanin sanotaan perustaneen oman golfkentän, koska häntä harmitti silloisen kotiklubinsa Bear’s Clubin hidas pelitahti.

Huippupelaaja Rickie Fowlerin mukaan kenttää kutsutaan myös Teurastamo 23:ksi, koska kenttä on suunniteltu täysin Michael Jordania silmällä pitäen ja tällä on tapana viedä siellä pelikaveriensa rahat golfvedoissa.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön Member for a Day™ (@member4aday) jakama julkaisu

Jordan tunnetusti tykkää pelata huippugolfarien kanssa, ja hän on myös toiminut Yhdysvaltain Ryder Cup -joukkueen mentorina.

”Mitä lyhyemmälle lyö, sitä leveämpi se on”, Fowler sanoo. ”Se on golfkenttä, jossa hän (Jordan) pystyy lyömään jokaisella par 4- ja par 5 -reiällä draiverilla. Jos minä taas haluan lyödä draiverilla, minun pitää lyödä pallo kapeaan kohteen.”

Fowler kertoi näkemyksistään reilu viikko sitten Golf.comin podcastissa. Hän kertoi antavansa kymmenen lyöntiä eteen koripallolegendalle.

Myös Jordanin ystäviin lukeutuva Tiger Woods on luonnollisesti kiertänyt kentän isännän kanssa, sijaitseehan se lähellä Woodsin kotia.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön Founding member Nike Golf Club (@nspears23) jakama julkaisu

Kenttää on myös kuvailtu Jordanin leikkikentäksi, eikä syyttä. Bob Weedin suunnittelemaa kenttää pidetään yhtenä maailman ekslusiivisimmistä. 

Yksi jäsenistä on Phil Mickelson, joka on kertonut ostaneensa Amy-vaimonsa kanssa tontin lähistöltä ja olevansa yksi klubin harvoista jäsenistä.

”Tontilta on noin 10–15 minuutin matka kentälle, joten se tulee olemaan hyvä paikka harjoitella”, hän kertoi.

Liittyä kentälle voi ainoastaan jonkin toisen jäsenen kutsumana, jäseniä on tiettävästi alle sata.

”Onneksi tunnen kentältä jäseniä”, Mickelson sanoi.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön Founding member Nike Golf Club (@nspears23) jakama julkaisu

Etsi luettavaa