Hyppää sisältöön

Messukeskuksessa koettiin lauantaina yleisöryntäys – sunnuntai on hyvä päivä vierailla Golfmessuilla

Golfmessuilla pääsee testamaan tuttuun tapaan välineuutuuksia. KUVA: LAURI KARJALAINEN

Lauantaina Helsingin Messukeskuksessa vieraili lähes 27 000 ihmistä. Sunnuntaina ei ole luvassa yhtä paljon ruuhkia, eikä uutuusvälineiden testaamiseen tarvitse jonottaa yhtä pitkään.

Golfmessut jatkuvat vielä sunnuntain Helsingin Messukeskuksessa. Lauantaina Messukeskuksessa koettiin yleisryntäys, ja varsinkin aamupäivällä messuvieraita piisasi ruuhkaksi asti.

Golfarit yhteen kokoava tapahtuma on nyt ensimmäistä kertaa osa Kevätmessuja, ja siirtyminen hieman aiempaa myöhäisempään ajankohtaan ja osaksi tätä juuri Kevätmessuja on osoittautunut golfin kannalta erinomaiseksi asiaksi.

Supersuosittuja ovat olleet välinemerkkien osastot messurangella, jossa uutuusmailoja pääsee testaamaan omin kätösin. Tosin eilen omaa vuoroa piti odottaa vähän turhan pitkään, mikä ei ole mikään ihme, sillä kahden päivän aikana rangella on ehditty lyöty arviolta 40 000 lyöntiä.

”Palloja on varattu Golfmessuille tietty määrä, ja ne on nyt jouduttu keräämään kolmeen otteeseen”, Golfmessujen vastaava tuottaja Joonas Salonaho kertoo, miten kyseiseen pallomäärään on päädytty.

Välinemerkeistä Golfmessuilla ovat mukana kaikki suurimmat toimijat eli Callaway, Cleveland, Cobra Golf, Mizuno, Ping, Srixon, TaylorMade, Titleist ja Wilson.

JP Heino esittelee Golfmessuilla Jucadin sähkötoimisia kärryjä. Golfliiton osastolla pääsee kokeilemaan golfia ja haastamaan Mikko Ilosen. GoGolfin osastolta löytyy kosolti kotimaisia golfkenttiä, ja myynnissä on pelioikeuksia ja green feetä messuhintaan. KUVAT: LAURI KARJALAINEN

Suuresta yleisömäärästä kertovat myös Messukeskuksen antamat kävijätilastot. Kun vuonna 2019 Kevätmessuilla vieraili lauantaina noin 20 600 ihmistä, eilen kävijöitä oli noin 26 700 eli lähes kolmanneksen enemmän kuin neljä vuotta sitten.

”Nyt ei ole enää epävarmuutta siitä, onko Golfmessuille kysyntää golfarien parissa kolmen vuoden tauon jälkeen. Uskon, että tämänvuotisten kokemusten ja referenssien pohjalta saamme varmasti vieläkin enemmän näytteilleasettajia osallistumaan messuille”, Salonaho sanoo.

Viime vuoteen verrattuna kävijöitä oli lauantaina lähes tuplasti enemmän, mutta tässä täytyy muistaa, että Kevätmessut olivat tuolloin ensimmäiset messut, jotka pitkän koronatauon jälkeen ylipäätään pystyttiin järjestämään. Vuonna 2020 ja 2021 ei Kevätmessuja juuri koronan vuoksi pidetty lainkaan.

Sunnuntai on perinteisesti paljon hiljaisempi päivä kuin lauantai, joten tänään Golfmessuilla on varmasti väljempää kuin eilen, eikä esimerkiksi uutuusvälineiden testaukseen tarvitse jonottaa pitkiä aikoja. Palloa pääsee lyömään myös heti sisäänkäynnin vieressä olevalla GoGolf Loungen osastolla, jossa holarin tekemällä voi voittaa pelioikeuden Kurk Golfiin ja Hills by GoGolfiin.

Siksi Golfmessut kannattaa ujuttaa vaalipäivän ohjelmaan. Tässä muutama tärppi sunnuntain ohjelmasta messulavoilla:

  • Klo 12 entinen painija Petra Olli kertoo, omasta tavastaan pelata Golfliiton lavalla. Mikko Ilonen ja Iiro Harjula haastattelevat
  • Klo 13 Golfvalmentajat Antti Vaalas ja Riku Soravuo käyvät hauskalla tyylillään läpi svingin harhaluuloja, kuten pitääkö päätä pitää paikallaan lyönnin aikana.
  • Klo 15 MTV3:n uutisankkuri Kirsi Alm-Siira saa opetusta Minni & Golf Schoolin golfopettajalta Tommi Laitolta

Golfmessut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 31.3.–2.4. Ovet ovat auki perjantaina ja lauantaina klo 10–18 sekä sunnuntaina klo 10–17.

Etsi luettavaa