Hyppää sisältöön

Mervi Kallio: ”Golf on vienyt minut mennessään, kipinä syttyi ensimmäisellä kerralla”

Mika Saukkonen ja Mervi Kallio järjestivät MTV Sportsin huumorin kyllästämät golfkisat Kullossa

MTV:n urheilutoimittaja Mervi Kalliota viehättää golfissa lajin sosiaalisuus ja haastavuus. Lyönnissä on vauhtia ja hymy pysyy huulilla, vaikka peli ei aina sujuisikaan.

Kullo Golfin kymmenes on yksi kentän parhaista ja miellyttävimmistä väylistä. KUVA: TEEMU TYRY

MTV:n pitkäaikaisin urheilutoimittaja Mika Saukkonen ja kollegansa Mervi Kallio järjestivät jo ”perinteisen” golfkisan Kullossa scramblena. Mukana oli ilahduttava määrä MTV:ssa työskenteleviä, yhteistyötyökumppaneita sekä urheilun parissa vaikuttavia henkilöitä.

Järjestelyt toimivat parivaljakon ja Kullon puolesta mutkattomasti, kenttä oli etenkin nopeiden viheriöiden osalta ensiluokkaisessa kunnossa.
”Sosiaalisuus golfiissa on yksi hienoimmista asioista. Golf yhdistää ja mahdollistaa hyvinkin eritasoisten pelaajien hauskan kierroksen”, Mervi Kallio muistutti.

Lajin pariiin hänet houkutteli jo lähes kymmenen vuotta sitten ystävänsä Viivi Avellan.

”Innostuin välittömästi. Aloittaminen oli paljon helpompaa kuin kuvittelin. Scrambelen pelaamisesta se lähti. Vasta parin viimeisen kauden aikana olen kuitenkin pelannut enemmän.”

Mervi Kallio halasi viihdetaiteilija Jukka Laaksosen lämpimäksi kierrosta varten. Vasemmalla vuoroaan odottaa Make Åström. KUVA: TEEMU TYRY

Kallion svingiin valmistautumisesta ja lyömisestä havaitsee välittömästi, että kaikki fyysinen ja henkinen kapasiteetti on pelissä, keskittyminen huolellista.

”Kilpailuvietti golfissakin on kova. Toisinaan se sotkee pahasti tekemistä. Olen lajista riippumatta sellainen, että mikään taso ei riitä, haluan aina kehittyä paremmaksi.”

Videolla Kallio kertoo myös pelinsä osa-alueista, joita hän haluaa jatkossa parantaa. Yllättävää kyllä, heikkoudekseen hän nostaa osa-alueen, joka yleisesti ottaen lukeutuu pelin helpoimpiin.

Haastattelussa Kallio nostaa isoa peukkua kotimaisille huippupelaajille, joiden tapa edustaa Suomea kentällä ja sen ulkopuolella on tehnyt vaikutuksen.

”Sekä toimittajana kuin myös yksityishenkilönä elän urheilua seuratessani vahvasti tunteella. Suomalaisten urheilijoiden tekemiset ja menestys liikuttavat.”

Mervi Kallio ja Mika Saukkonen olivat saaneet palkintopöydän runsauden ja laadun tasolle, josta olisi ollut kateellinen moni isompikin tapahtuma. Kisa on yhtä poikkeusta lukuunottamatta järjestetty Kullossa, jossa se on tarkoitus pitää myös seuraavalla kaudella.

Kullossa on meneillään suuri rangen ja lähipelialueiden remontti, joka valmistuu kauden 2022 alkuun.

”Meillä on ollut oikein hyvä kausi. Kierrosten määrä on lähes edellisvuoden hulppealla tasolla. Heinäkuun helteet ja sateet elokuussa pudottivat niiden jaksojen pelaajamääriä kaikkialla”, kertoi toimitusjohtaja Rauno Pusa.

Kullossa kenttä pidetään avoinna syksyllä ”niin pitkään kuin kelejä riittää”. Erityisesti viheriöiden kunnon osalta Kullon voi nostaa tällä hetkellä ehdottomaan ykkösluokkaan.

Kilpailun vanhin osallistuja oli 87-vuotias Anssi Kukkonen. Golfia selostajalegenda on pelannut 1990-luvun alusta. Kotiseuraksi valikoitui varsin pian Nordcenter Raaseporissa Snappetunassa sijaitsevan kesäasunnon johdosta.

Kukkosen pelikierrosten määrä on noussut toistuvasti toiselle sadalle. Tämän kauden suurin harmitus hänellä oli 80-vuotiaiden SM-kisojen siirtäminen toiseen ajankohtaan kovan sadekuuron vuoksi.

”Olin ennen sadetta jo kierrokseni pelannut ja johdin tasoituksellista sarjaa. Kun nämä tulokset mitätöitiin ja kisa pelattiin uudelleen, tulokseni oli 110 lyöntiä ja scratchissa sijoitukseni oli viimeinen”, hän manasi.

Kullossa sujui paremmin. 

”Minun avauksiani käytettiin kahdeksan kertaa. Tämä oli hienosti järjestetty kisa, iso kiitos Merville ja Mikalle kutsusta.” 

Anssi Kukkonen lukeutuu golfkenttien teräsmiehiin. Jalka nousee ripeästi ja kierrosmäärät sekä lyönnit merkitään tarkasti muistiin. KUVA: TEEMU TYRY
Anssi Kukkonen lukeutuu golfkenttien teräsmiehiin. Jalka nousee ripeästi ja kierrosmäärät sekä lyönnit merkitään tarkasti muistiin

 

Anssi Kukkonen lukeutuu golfkenttien teräsmiehiin. Jalka nousee ripeästi ja kierrosmäärät sekä lyönnit merkitään tarkasti muistiin

 

Teemu Tyry

 

Etsi luettavaa