Hyppää sisältöön

Menestyykö Bryson DeChambeau pituuslyönnin MM-kisoissa: ”Tavoitteeni on innostaa uusia harrastajia golfin pariin”

Bryson DeChambeau oli onnensa kukkuloilla voittaessaan maaliskuun alussa Arnold Palmer Invitationalin Orlandossa

Bryson DeChambeau matkustaa suoraan Ryder Cupista Nevadaan kisaamaan maailmanmestaruudesta pituuslyönnissä

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön Bryson DeChambeau (@brysondechambeau) jakama julkaisu

Bryson DeChambeau on varmistanut osanottonsa villillä kortilla pituuslyönnin MM-kisoihin Nevadan osavaltiossa, Mesquitessa. Tapahtuma on järjestetty vuosittain kaudesta 1974, ja se on saanut saanut kohtuullisen hyvän määrän huomiota mediassa ja lajia harrastavien keskuudessa.

”Haluan olla mukana kasvattamassa golfin suosiota. Tavoite on innostaa ihmisiä tähän hienoon lajiin ja saada heidät viihtymään sen parissa. Topgolfissa käyvät lajiin tutustujat haluavat ensisijaisesti lyödä pitkälle ja oppia ymmärtämään miten se tehdään”, DeChambeau perusteli Golf.com-sivuston haastattelussa.

Yksi vaikutin osallistumiseen on varmasti myös se, että DeChambeaun apuna hänen lyöntinsä pituuksien nostamiseksi on hallitseva maailmanmestari Kyle Berkshire.
”Kyle on hyvä ystäväni, hänen neuvonsa ja tukensa ovat hyvin merkityksellisiä taitojeni kehittämisessä. Pituuslyöntikisaan osallistuminen on jo pitkään ollut yksi tavoitteeni.  Siitä tulee erinomainen testi. Kaiken takana on kuitenkin se päämäärä, että pituuslyönnin kautta pystyn kehittämään peliäni”, DeChambeau muistutti.
 

Ryder Cupista suoraan MM-kisoihin

Hän tarvitsi ja sai osallistumiseen luvan PGA Tourilta. Pituuslyöntikisat käynnistyvät sunnuntaina 26.9 päättyvän Ryder Cupin jälkeisenä päivänä. Vaikka DeChambeau saakin valmistautumisaikaa pari päivää karsijoita pidempään, hänen osanottonsa tuo viimeisten päivien osalta televisioitavaan tapahtumaan ennennäkemättömän paljon sähköä ja näkyvyyttä ympäri maailman.

”Ryder Cupiin valmistautumiseen pituuslyöntikisa ei vaikuta. USA:n edustaminen on ollut suuri unelmani pikkupojasta alkaen.” 
DeChambeau on edustanut maataan amatöörinä niin MM-kisoissa kuin Walker Cupissa. Ammattilaisena hän oli häviämässä kaikkia pelejään 2018 Ryder Cupissa Pariisissa ja voittamassa USA:n joukkueessa Presidents Cupissa muun maailman joukkuetta. Joukkuetta ei vielä ole nimetty.

DeChambeau on ollut pitkään kiinni suorassa paikassa joukkueeseen. Pitkään jatkunut vaisu menestyminen kisoissa on pudottamassa häntä villien korttien tarvitsijoiden joukkoon. Hänen putoamisensa Jim Furykin johtamasta joukkueesta on sekin vielä mahdollista, mutta epätodennäköistä.
 

Kauden pisin lyönti voisi tuoda ykköstilan

Bryson DeChambeaun avausten keskimitta kuluvalla kaudella on 321 jaardia, eli 292 metriä. Keskiarvoilla ei toki ole pituuslyöntikisoissa mitään merkitystä, vaan niillä pitkillä moukaroinneilla, jotka  pysyvät kisatilanteissa sektorissa.

Rangella ja sisätiloissa hän on saanut pallon lähtönopeuden jopa yli 200 mailin, (321,8+ km/h)
PGA Tourin kisoissa draiverilla pallon lähtönopeuden keskiarvo on yli 190:n mailin ja kiertueeella omassa luokassaan.
Mailanpään vauhdissakin (132,5 MPH) DeChambeau on ykkönen.

PGA Tourilla on kauden 2020-2021 aikana 14 pelaajaa saanut yksittäisen avauksen yli 400 jaardin päähän.

Listakärki on todella yllättävästi Lee Westwood (425), Bryson DeChambeau on pistesijoilla 414 jaardisella (377,2 metrisellä ) avauksellaan.

Pituuslyönnin MM-kisoissa viiden viimeisen kisan voittajan (2015-2019) keskiarvo on ollut 373,6 metriä, joten tällä mittarilla 28-vuotiaan ”Mad Scientistin” ei ole mitään syytä vähätellä.

Olosuhteita PGA Tourin kisoissa sekä pituuslyönnin MM-kisoissa on vaikeaa verrata.
Varmaa on vain se, että Bryson DeChambeau saavuttaa päällimmäisen tavoitteensa. Pituuslyöntikisan saaman julkisuusarvon kautta golf tavoittaa hyvässä kulmassa niitä ihmisiä, jotka eivät lajia vielä ole kokeilleet.

Kyle Berkshire näyttää mallia bighitterin avauksista FeDex Cupin kisakentällä

Sosiaalisessa mediassa hyvät määrät ihmisiä tavoittava Kyle Berkshire  osaa myös pelata golfia. Hän on ilmoittanut tavoitteekseen PGA Tourille nousemisen.
Oheisella videolla Berkshiren mallitusta siitä, kuinka hän pelaa torstaina käynnistyvän BMW Championshipin kisakentän, Cades Valleyn.
 

If you want to see how a ”bomber” @KyleBerkshire easily cuts corners and drives over the fairway bunkers at Cades Valley #BMWChamps https://t.co/uFhrCmOksA

Tulospalvelu

Etsi luettavaa