Hyppää sisältöön

Menestyksekkään Season Golf Academyn kilpavalmennustoiminta päättyy – kannattavaan kasvuun ei löytynyt yhteistä säveltä

Lauri Ruuska liittyi Season Golf Academyyn vuonna 2016, jolloin hän oli ehtinyt olla ammattilaisena vuoden verran. KUVA: JUSSI MIETTINEN

Kilpavalmennusakatemia Season Golf Academyn toiminta päättyy syyskuun lopussa. Menestykäs akatemia on osa Espoon Suomenojalla toimivaa Season Golfia. 

Päätöksen akatemian lopettamisesta teki Season Golfin hallitus. Sen tänään julkaiseman tiedotteen mukaan ratkaisuun päädyttiin, koska hallitus ja akatemian valmentajat eivät päässeet yhteisymmärrykseen akatemian kasvustrategiasta.

Ratkaisua voi pitää yllätyksenä, sillä vasta hiljattain vietettiin Season Golfin uuden hallin avajaisia. Hallin suunnittelussa oli huomioitu erityisesti akatemian pelaajat.

Season Golf Academyn päävalmentajana on toiminut portugalilainen David Da Silva ja hänen aisaparinaan Niklas Dahlgren. Kaksikko on tehnyt hyvää työtä useiden pelaajien kanssa. 

Season Golf Academy perustettiin vuonna 2015. Tänä aikana monesta amatööripelaajasta on kasvanut eri kiertueilla pelaavia ammattilaisia. Esimerkiksi amatöörinä akatemiassa aloittanut Kim Koivu nousi Da Silvan opein kolmen Challenge Tour -voiton myötä European Tourille. Koivun ja Da Silvan yhteistyö kuitenkin päättyi kesken ensimmäisen kauden pääkiertueella.

Nykyisin Akatemian nimekkäimmät pelaajat ovat LPGA-kiertueella ja Ladies European Tourilla pelaava Sanna Nuutinen sekä Challenge Tour -pelaajat Lauri Ruuska ja Ilari Saulo. Akatemian verkkosivujen mukaan tällä hetkellä valmennuksessa on viisi ammattilaista ja 18 amatööripelaajaa Suomesta ja Virosta.

Season Golf Academyn taustahenkilönä ja mesenaattina on vaikuttanut finanssialalla vaurastunut Roger Kempe, joka toimii Oy Season Golf Ab:n hallituksen puheenjohtajana. 

”On ollut hyvin kiinnostavaa ja antoisaa olla mukana rakentamassa valmennusorganisaatiota, joka tavoitteensa mukaisesti on onnistunut luomaan menestyviä pelaajia kotimaisille ja kansainvälisille kiertueille. Olen pettynyt siitä, ettemme onnistuneet löytämään yhteistä säveltä tulevien vuosien kannattavaan kasvuun tähtäävistä toimista. Tämä on erityisen valitettavaa siksi, että Season Golf Academyn valmennuksen tulokselliset näytöt ovat kiistattomat,” Kempe totesi Season Golfin tänään julkaisemassa tiedotteessa.

GoGolf ei tavoittanut Kempeä ja Da Silvaa kommenttia varten ennen uutisen julkaisua.

Etsi luettavaa