Hyppää sisältöön

Memorial Parkin kentällä on enää vain 20 bunkkeria – isolla rahalla remontoidulle kentälle pääsee pelaamaan muutamalla kympillä

Memorial Parkissa pelataan pitkään odotettu Houston Open yli 50 vuoden jälkeen. Kentällä on remontin jälkeen vain 20 bunkkeria.

PGA Tourilla pelattiin viime viikolla kentällä, jossa oli remontin jäljiltä vain 20 bunkkeria. Silti kenttä osoittautui haastavaksi maailman parhaille pelaajille.

Meksikon Carlos Ortiz pelasi sunnuntaina voittoon melkoisella kummajaiskentällä Yhdysvalloissa. Houstonissa sijaitseva Memorial Park on kunnallinen kenttä, joka on remontoitu uuteen uskoon suurella rahalla.

Memorial Park sijaitsee Houstonin kaupungin keskustassa. Se on yksi suurimmista vapaa-ajan alueista Yhdysvalloissa, peräti kertaa New Yorkin Central Parkia suurempi. Kaupungin asukkaita vierailee alueella vuodessa neljä miljoonaa harrastamassa alueen monipuolisia aktiviteetteja, joista golf on vain yksi osa.

Aluetta kehitetään pitkällä tähtäimellä. Yksin golfkentän remontoimiseen käytettiin tiettävästi 15 miljoonaa dollaria. Sen lisäksi rahaa kului uuden klubitalon ja par 3 -kentän rakentamiseen sekä driving rangen laajentamiseen.

Yhtenä perusteena golfkentän remonttiin käytettiin sitä, että kentällä voitaisiin pelata 57 vuoden tauon jälkeen PGA Tourin kilpailu. Viime viikonloppuna kiertue palasikin yli sata vuotta vanhalle kentälle.

Alla Houston Openin jakama twiitti, jossa kerrotaan, mitä kaikkea Memorial Parkin golfklubilla on laitettu uusiksi.

Remonissa toimi konsulttina Brooks Koepka ja suunnittelijana oli maailmankuulu Tom Doak. Yhdessä he päätyivät erikoiseen ratkaisuun poistaa kentältä peräti 34 bunkkeria. Memorial Parkilla oli aiemmin 54 bunkkeria, nyt enää 20 eli keskimäärin yksi per reikä.

Bunkkereiden poistamista perusteltiin sillä, että se helpottaa kentän ylläpitoa ja nopeuttaa sen pelikuntoon saattamista sateen jälkeen. Houston sijaitsee subtrooppisella alueella ja sateet ovat yleisiä.

Bunkkerien sijaan pelaajia viheriöiden ympäristö on jyrkästi kumpuilevaa ja ruoho on leikattu lyhyeksi. Sen ansiosta klubipelaajat voivat käyttä aiempaa enemmän putteria missattuaan viheriön. Ammattilaisilta puolestaan vaaditaan maagisia lähipelitaitoja, jotta he saisivat pallon pysähtymään lähelle reikää parin pelastamiseksi.

Alla video, jossa Koepka kertoo kentästä ja kokemuksistaan konsulttina. 

Vaikka kenttä remontti on maksanut maltaita, se ei näy green feen hinnassa. Kallein green fee maksaa auton kanssa korkeintaan 38 dollaria. Arkisin green fee maksaa aikuisilta 30 dollaria, junioreilta 15 dollaria ja senioreilta 10 dollaria.

Kentän uusi 80-paikkainen valaistu range on iltaisin tupaten täynnä. Kaupungissa asuvat golfarit ovat olleet kiitollisia harrastusmahdollisuuden parantumisesta – vähintäänkin kohtuullisen hintaan. Ongelma tietysti on se, että tiiausaikoja on kovin hankala saada.

Tom Doakin suunnittelemalla kentällä hinta saattaa helposti kymmenkertainen.

Ensimmäistä kertaa sitten viime kevään PGA Tourin kisassa sallittiin katsojien saapuminen kisa paikalle. Viimeksi katsojia on nähty PGA Tourilla maaliskuussa Players Championshipissä. Katsojamäärä rajoitettiin 2 000 ihmiseen päivässä, kun normaalisti kisaa pääsee seuraamaan merkittävästi enemmän yleisöä.

Kaikki pelaajat eivät suhtauneet tähän suopeasti. Esimerkiksi Phil Mickelson otti aikaisemmin kantaa päätöksen. Mickelsonin mielestä turhan riskin ottaminen viikko ennen Mastersia pisti hänet miettimään vaihtoehtoa osallistumatta kilpailuun.

Mickelsonilla olisi ollut mahdollisuus pelata tulevana viikonloppuna myös senioreiden PGA Tour Champions -kiertueella, jossa ei katsojia sallita, mutta ilmottautui kuitenkin Houston Openiin. Mickelson kertoi syyksi, että kenttä sopii paremmin Mastersin valmistautumiseen. Kilpailussa nähtiin myös maailmanlistan ykkönen Dustin Johnson, joka oli toipunut koronaviruksesta. 

Mickelsonin kenraaliharjoitus ei sujunut hyvin, sillä hän putosi cutista. Johnson sijoittui kilpailussa toiseksi.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa