Hyppää sisältöön

Meksikon lippu tervehtii Trumpia Skotlannin-vierailulla

Donald Trump vieraili Aberdeenin kentällä vuonna 2012.

Kiusa se on pienikin kiusa. Trumpin Skotlannin-kentän naapuritontilla on salossa Meksikon lippu, kun presidenttiehdokas tulee vierailulle tiluksilleen.

Donald Trump saa mielenkiintoisen vastaanoton, kun hän vierailee Trump International Golf Links -kentällään. Kentän naapuritontille on nimittäin vedetty salkoon Meksikon lippu. Lipputervehdys juontaa juurensa pitkäkestoisiin naapuririitoihin. Kentän naapurit vastustivat Trumpin kentänrakennussuunnitelmia ihan alusta lähtien.

Meksiko on Trumpille arka aihe, sillä kampanjansa alkuvaiheessa Trump ehdotti muurin rakentamista Meksikon ja Yhdysvaltojen välille – ja vieläpä Meksikon kustannuksella. Trumpin mukaan näin päästäisiin eroon laittomista maahanmuuttajista, jotka Trump leimasi rikollisiksi ja raiskaajiksi.

”Lipun tarkoituksen on osoittaa solidaarisuutta meksikolaisia ja muita ryhmiä kohtaan, joita Trump on solvannut, halventanut, loukannut ja syrjinyt”, David Milne perustelee.

Milne kuuluu Trumpin koviin vastustajiin samoin kuin Michael Forbes, joka myös on vetänyt Meksikon puna-valko-vihreän lipun salkoonsa.

Kenttää vastustettiin aikoinaan

Paikalliset kampanjoivat Trumpia vastaan, koska hän sai aikoinaan luvan rakentaa kenttänsä luonnontilaltaan herkälle dyynialueelle. Lisäksi kiinteistöpohatta yritti puoliväkisin ostaa maita kentän naapurista itselleen. Kaikki eivät suostuneet ja vastustus poiki We’ve Been Trumped -dokumenttielokuvan, jossa kritisoidaan Trumpin toimia Skotlannissa.

Osittain vastutuksen ja osittain kentän edustalle, merialueelle suunnitellun tuulivoimalan vuoksi Trumpin lisäinvestoinnit alueelle olivat jäissä.

Trump International Links -kenttä sijaitsee Aberdeenissä, ja Trumpin on tarkoitus vierailla siellä tulevana lauantaina. Sitä ennen hän tutustuu toiseen Skotlannin-kohteeseensa Turnberryyn, jonka hän osti taannoin.

Lähteet: Golf.com ja The Guardian

Etsi luettavaa