Hyppää sisältöön

Megaputti viimeisellä toi Antoine Roznerin voiton – Kalle Samoojalle jäi pureskeltavaa Qatarin kisasta

Antoine Rozner otii voitollaan ison loikan myös kohden Tokion olympialaisia

Ranskalaisen toinen ykköstila sinetöi hänelle paikan WGC:n reikäpelikisaan. Samooja sekä Tapio Pulkkanen suuntaavat Keniaan.

Antoine Rozner tarttui viimeisenä päivänä Education City Golf Clubilla sankarinviittaan, josta tuulisen viikon aikana oli ote monella muullakin kärkipään miehellä.

Rozner oli päätöskierroksen sisääntulossa pitkän aikaa tasatuloksessa kierroksensa jo lopettaneen Guido Migliozzin kanssa.  Kisa näytti menevän näiden kahden välillä uusintaan, kunnes Rozner upotti viimeisellä 18 metrin matkalta birdieputin varmistaen voiton.

”Uskomaton olotila. En saanut pitkään aikaan mistään sisään, 18:lla onnistuminen oli tietysti unelmieni täyttymys”, 28-vuotias Rozner tokaisi kisan jälkeen. 

Toista sijaa. jakoivat Migliozzin lisäksi Darren Fichardt ja Gaganjeet Bhullar.

Kisa oli hänelle 29:s European Tourilla. Myös ensimmäisen ykköstilansa hän saavutti Lähi-Idässä, joulukuussa Dubaissa pidetyssä Golf in Dubai Championshipissa. Ykköstilojen välissä yhdeksäs tila Dubai Desert Classicista ja 16. sija Abu Dhabista nostavat hänet melkoiseksi ”aavikon ketuksi” ET:lla.

Merkityksellistä sunnuntain voitossa on se, että Rozner nousee kevyesti 64:n ensimmäisen joukkkoon maailmanlistalla, ja saa paikan 1,5 viikon päästä keskiviikkona Teksasissa käynnistyviin reikäpelin epävirallisiin MM-kisoihin.

Ranskalaispelaajien keskinäisessä olympiakarsinnassa Roznert on entistä vahvemmin kiinni toisessa paikassa, Victor Perez on käytännössä osallistumisoikeuden Tokioon jo varmistanut.

Kalle Samoojalle jäi viikonlopusta mietittävää – matka jatkuu Keniaan

Kalle Samooja (65-71-78-71,+1) on lopullisella tuloslistalla 28.

Yksi loistava kierros, kaksi vähintäänkin kohtuullista, sekä yksi mahalasku toivat Samoojalle sijaluvun 28. Qatarissa

Yksi loistava kierros, kaksi vähintäänkin kohtuullista, sekä yksi mahalasku toivat Samoojalle sijaluvun 28. Qatarissa

GETTY IMAGES

”Pettynyt on kyllä mies tähän suoritukseen. Täytyy vähän pureskella,  että mikä meni noin pahasti pieleen viikonloppuna.”

Lauantain kone sakkasi, 16 viimeistä reikää hän pelasi kahdeksan yli parin.

”Tuntuma peliin on kuitenkin hyvä edelleen, se tässä ehkä eniten harmittaa. En tiedä johtuiko se sitten pitkästä tauosta, vai mistä. Ensi viikolla ollaan sitten terävämpänä loppuun asti”, hän pohti tiedotteessaan tilannettaan.
Samooja pähkäili.

Nairobissa pelataan Karen Country Clubilla yhdeksän päivän jaksoon kaksi neljän kierroksen kisaa. Palautumisaikaa on näiden välissä vain yksi päivä. Vastaavaa ei ole ET:lla aiemmin koettu.

Ensimmäinen näistä käynnstyy torstaina. Samoojan lisäksi suomalaisista on mukana Tapio Pulkkanen.

Kalle Samooja on ollut kärkkymmenikössä Kenian kisoissa sekä Challlenge Tourilla, kuin myös ET:lla 2019.

Qatar Masters, Tulokset 

Etsi luettavaa