Hyppää sisältöön

McIlroyn svingin korjaukset – Rory puolustaa voittoa PGA Tourilla

Rory McIlroyn kausi on alkanut tasaisella pelillä, mutta hän ei ole voittanut kertaakaan. Kauden alku tuntuu siksi pieneltä pettymykseltä, vaikka hän on sijoittunut kymmenen parhaan joukkoon viisi kertaa kahdeksassa kilpailussa.

Tällä viikolla Rory McIlroy puolustaa kauden 2015 voittoa Quail Hollown kentällä Pohjois-Carolinassa. Rory otti uran ensimmäisen PGA Tour -voiton samassa kilpailussa vuonna 2010. Mastersin jälkeen McIlroy on keskittynyt svingiin hiipineiden vanhojen tendenssien korjaamiseen. Hän kertoi, että virheet olivat jo havaittavissa ennen Mastersia, mutta aikaa korjauksiin ei ollut riittävästi ja Rory päätti pelata kilpailun sen hetken svingillä.

Valmentaja Michael Bannonin kanssa vietetty aika on tuonut hyvää kehitystä oikeaan suuntaan. Taakseviennissä maila meni liian ”syvälle” selän taakse tuottaen reilusti sisältä osuma-alueelle tulevan liikeradan ja turhan paljon lavan rotaatiota osuman läpi.

”Minun pitää asettaa maila hieman pystympään asentoon ja saada se tulemaan alas paremmalla planella ja vähentää lavan rotaatiota”, McIlroy sanoi.

”Teen yhä töitä liikkeen kanssa ja minulla on muutama hyvä svingiajatus tälle viikolle.”

Quail Hollown kenttä on pitkä ja vaatii tarkkuutta etenkin avauslyönneissä. Draivaaminen on McIlroyn vahvuus, ja hän pääsee käyttämään tärkeää asettaan tällä viikolla. Wells Fargo aloittaa McIlroyn kolmen viikon kisajakson, joka sisältää myös The Players Championshipin ja Irish Openin.

Alla olevassa videossa näkyy, kuinka Rory on muuttanut svinginsä planea uran aikana.

Etsi luettavaa