Hyppää sisältöön

Max Homa tekee putista taidetta PGA Tourin Palm Harborin kisassa

Max Homa lukee linjat hyvin

Homa upotti avauspäivänä putteja yhteensä yli 60 metrin matkalta ja on pistänyt reiän pohjalle kahden kierroksen aikana pallonsa viidesti yli 7,5 metrin matkalta.

Los Angelesin kisan talvella uusinnan kautta Tony Finaun edestä voittanut Max Homa on meneillään olevassa Valspar Championshipissa hurjassa puttivireessä. 
Aiemmilla kolmella osallistumiskerrallaan karsiutunut Homa on saanut viheriöihin maagisen otteen. 

Torstaina koko kierroksen upotettujen puttien keskimitta oli 3,35 metriä, yhteismitta koko kierrokselle reilut 60 metriä. 

Hyvin poikkeuksellinen on myös kahden kierroksen saldo yli 7,5 metrin puttien upotuksissa. Kahdeksan yritystä, viisi sisään, josta prosentiksi tulee 62,5.
PGA Tourin pelaajien keskiarvo tässä kategoriassa on 5,4 prosenttia.

Viisi puttia sisään kahden ensimmäisen päivän aikana yli 25 jalan matkoilta sivuaa vuonna 2003 käynnistyneen tilastoinnin ennätystä PGA Tourilla. 

Puttitilastot vaihtelevat pelaajilla kilpailun sisälläkin hyvin paljon laidasta laitaan. Lähes varmaa on se, että kahden kierroksen jälkeen Strokes Gained -tilastossa puttilistalla kolmantena olevan Max Homan vauhti hyytyy.
Hän voitti torstaina ja perjantaina kisan keskivertoputtaajaa viheriöillä yhteensä yli 5,5 lyöntiä, josta avauspäivän osuus oli 4,4 lyöntiä. 

” Tilastoni alle 1,8 metrin matkoilta ovat olleet oikein hyviä. Sen perusteella voisi kuvitella, että upottaisin paljon myös pidemmiltä matkoilta”

”Olemme panostaneet harjoittelussa pidempiin matkoihin, joka tuo nyt tulosta. Saan putteihin hyvät vauhdit. Caddieni Joe Greiner on lukenut linjoja erittäin hyvin. Oleellinen ase on myös se, että pallo lähtee tarkasti haluttuun linjaan, jolloin se toisinaan osuu lopulta reikäänkin”, Max Homa järkeili puttivirettään Innisbrook Resortissa pelattavassa kisassa.

Kisaa johtavat tuloksella 130,-12 Keegan Bradley sekä Sam Burns. 
Max Homa (-8) jakaa kolmatta sijaa yhdessä Lucas Gloverin ja Charlie Hoffmanin kanssa.

Supertähdet Viktor Hovland (-4), Dustin Johnson (-3) ja Justin Thomas (-2) tarvitsevat jo lauantain kierroksella mainion kierroksen ehtiäkseen sunnuntaina voittotaistoon.

C More näyttää kisan suorana. Lauantain lähetys alkaa kello 22.00 ja kestää kolme tuntia. Tarjolla on myös jo kello 15.00- käynnistyvä 10 tunnin mittainen featured group-lähetys, jossa seurataan etukäteen valittuja ryhmiä.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa