Hyppää sisältöön

Matthew Wolffin dramaattinen voitto: ”Kyyneleet tulivat silmiini”

Matthew Wolff ja etenkin hänen svinginsä nousivat hetkessä kuumiksi puheenaiheiksi golfissa

3M Openin sankariksi nousi 20-vuotias kalifornialainen, jonka svingi saa suut auki hämmästyksestä. Artikkelissa Matthew Wolffin svingi videoituna ja hänen valmentajansa analyysi.

PGA Tourin kilpailu TPC Twin Cities-kentällä päättyi kolmatta kisaansa ammattilaisena pelanneen Matthew Wolffin voittoon. Toukokuussa yliopistojen mestaruuden voittanut Wolff upotti viimeisellä viheriön ulkopuolelta eagle-puttinsa ja voitti lyönnillä pelikaverinsa Collin Morikawan sekä edellisessä ryhmässä pelanneen, Wolffin tavoin eagleen kierroksensa lopettaneen Bryson DeChambeaun.

Ykköstila olisi viimeisillä reiíllä voinut kenelle tahansa kärkikolmikosta, mutta loistavaa kenttäpeliä esittänyt Wolff veti pisimmän korren. Hän osui päätöspäivänä yhtä lukuunottamatta kaikkin viheriöihin. Hämmästyttävää kyllä, Wolffin Strokes Gained-tilasto sunnuntain osalta oli miinusmerkkinen. Kyseessä ei ollut minään päivänä Wolffin osalta hurmoksellinen puttishow, vaan vahva pelillinen osaaminen.

Merkitykselliseksi ykköstilan tekee se, että Wolff oli voittaessaan 20 vuoden ja vajaan kolmen kuukauden ikäinen. Edellinen alle 21-vuotias voittaja oli kaudella 2013 Jordan Spieth.

Wolff on saanut valtavasti huomiota jo amatöörinä täysin poikkeuksellisesta svingistään, jossa hän tekee ennen backsvingin käynnistymistä joka ainut kerta nopean lanteen kiertoliikkeen. Maila päätyy backsvingissä vahvasti ristiin, josta hän kuitenkin saa käännettyä sen liikkeen palloon tullessaan mallikkaalle radalle.

”Valmentajani Oklahoma Statesssa sanoivat opiskelujeni käynnistyessä, että eivät olleet koskaan nähneet kaltaistani lahjakkuutta.Tiedän nyt, että minun ei tarvitse muuttaa mitään, kuulun tälle kiertueelle.”

”Normaalisti en ole mikään tunteikas kaveri, mutta kun nostin palloani reiästä, kyyneleet tulivat silmiini”,Wolff kertoi haastatteluissa voiton jälkeen.

Selvää on, että täyden pelioikeuden PGA Tourille saanut Wolff on seuraavien viikkojen ja kuukausien aikana golfin suurimpia puheenaiheita. Amatöörinä hän oli toukokuussa maailmanlistan kakkonen, ennen viikonloppua ammatilaistan listalla sijaluvulla 1659.

Wolffilla ei vielä ole paikkaa Open Championshipiin, mutta hän voi sen torstaina käynnistyvässä John Deere Classicissa sijoittumalla kymmenen joukkoon.

Kilpailun tuloslistan löydät täältä.

Etsi luettavaa