Hyppää sisältöön

Matthew Wolffilla vauhdikas startti US Openissa: ”Henkinen jaksaminen on ollut koetuksella”

Matthew Wolff  pelasi edellisessä US Openissa päätöspäivänä Bryson DeChambeaun kanssa ja sijoittui toiseksi

Golfhuipuista omalaatuisimman svingin omaava nuorukainen teki Torrey Pinesissa kahdeksan birdietä ja vain vain viisi paria.

Russell Henley (67,-4) ja Louis Oosthuizen (-4,1 6reikää) johtavat avauspäivän jälkeen US Openia San Diegossa. 
Nimekkäimmistä pelaajista hyvässä tuntumassa ovat Francesco Molinari (-3), Brooks Koepka (-2),  Xander Schauffele (-2), Hideki Matsuyama (-2) sekä Jon Rahm (-2).

Odotusten mukaisesti Torrey Pinesin South Course  maksattaa kovaa veroa niille pelaajille, joiden ote ripsuu.
Collin Morikawa ja Phil Mickelson saivat tuloksekseen 75,+4.  
Henrik Stensonin (+5) ja Justin Rosen (+7) viimeinen mahdollisuus tunkeutua maidensa olympiajoukkkueisiin näyttää tuottavan vesiperän, myös Jordan Spiethin (+6) tulos jättää hänet toistaiseksi taistelemaan ensisijaisesti jatkoon pääsystä.

Matthew Wolff haki tauon kautta uutta latausta

Aamupäivällä kiertänyt Matthew Wolff (-1) herätti kuitenkin suurinta huomiota tehtailtuaan tuloskorttiinsa jo 14:n ensimmäisen reiän aikana kahdeksan birdietä. Kierrokseen mahtui myös kolme bogia, kaksi tuplaa ja vain viisi paria.
Huomionarvoista on sekin, että vuoden 2008 US Openissa koko kisassa oli vain yksi kierros, jolla birdejä oli Wolffin tavoin kahdeksan tai enemmän.

Matthew Wolffista on syytä muistin virkistämiseksi kertoa, että huhtikuussa 22 vuotta täyttänyt mailataituri voitti kesällä 2019  toistaiseksi ainoan PGA TOurin kisansa tulevien major-voittajien Bryson DeChambeaun ja Collin Morikawan nenän edestä.

Edellisvuonna hän intoutui kauden toisella puoliskolla hurjaan vireeseen, ollen kolmasti toinen ja PGA Championshipissa neljäs. Yksi kakkostiloista tuli Winged Footin kentällä, jossa Wolff johti ennen viimeistä päivää.
Muutamassa kuukaudessa hän nousi 96 sijaa maailmanlistan 12:ksi.

Alamäki syksyn menestysten jälkeen on ollut vieläkin hurjempi. Kymmenessä viimeisessä kilpailussa menestys jäi todella heikoksi. US Mastersissa Wolff diskattiin heikon kierroksen päätteeksi väärästä tuloskortista.
Wolff pisti mailat nurkkaan lähes kuukaudeksi.

”Asetin itselleni liian paljon paineita. Tarvitsin aikaa selvittääkseni henkistä tilaani, sillä en viihtynyt kentällä.”

”Henkinen hyvinvointi ja menestyspaineiden kestäminen ovat suuria haasteita myös golfhuippujen kohdalla. Se iski kovasti myös minuun, ja olen nyt opetellut yhdessä tiimini kanssa käsittelemään asiaa”, Wolff kertoi mediatilaisuudessa tuoreeltaan kisan jälkeen.

Tulospalvelu

US Openia voi seurata  Elisa Viihde Viaplayn ja V Sport Golfin kautta suomeksi selostettuna ( Antti Vaalas & Karri Kakko).
Englannin kielisen selostuksen lähetykseensä tarjoaa Ruutu-palvelu. 

Molempien lähetysajat ovat perjantain osalta 21.00-05.30
Elisa Viihde Viaplayn kautta näkyy myös englannin kielinen Featured Groups -lähetys, joka seuraa muutamaa huippuryhmää (17.50-05.30)

Etsi luettavaa