Hyppää sisältöön

Matt Fitzpatrickin vuoro loistaa Harbour Town Golf Linksilla: ”Tämä on Augustan ohella suosikkikenttäni”

Matt Fitzpatrick on alkukauden vaisun jakson jälkeen löytämässä virettä peliinsä. KUVA: GETTY Images

US Openin hallitseva mestari Matt Fitzpatrick (63,-8) pelasi Harbour Town Golf Linksilla kuin hurmiossa uransa parhaan kierroksen PGA Tourilla. Sunnuntaina hänellä on mahdollisuus napata voitto golfkeskuksessa, johon hän rakastui jo ensimmäisellä lomamatkallaan 6-vuotiaana.

Patrick Cantlay (-13), Jordan Spieth (-12) sekä Scottie Scheffler (-11) ovat Matt Fitzpatrickin (-14) lähimmät haastajat finaalipäivänä RBC Heritagessa.

28-vuotias Fitzpatrick pyyhälsi lauantaina kärkeen kuuden lyönnnin takaa Jimmy Walkerista, jonka ote ripsui varsin odotetusti kahden yllätyksellisen kierroksen jälkeen.

Fitzpatrickille kisaviikko Sea Pines Resortissa on muodostunut kuin pyhiinvaellusmatkaksi lapsuusvuosien johdosta.

Hänen vanhempansa veivät poikansa Mattin ja Alexin lomamatkalle ja seuraamaan Harbour Town Golf Linksilla pelattavaa PGA Tourin kisaa ensimmäisen kerran kaudella 2000. Tällöin veljeksistä vanhempi Matt oli 6-vuotias.

”Matt laitettiin tenniskurssille. Seurasimme kisaa, viihdyimme todella hyvin ja yhteisellä päätöksellä Sea Pines Resortissa lomailusta muodostui meille vuosittainen traditio”, muistaa isä Russell Fitzpatrick.

Matt Fitzpatrick on pelannut aikuiseksi vartuttuaan RBC Heritagessa aina kuin se on ollut mahdollista. Ensimmäisellä yrittämällä amatöörinä (2014) hän oli 23:s.

Kokonaissaldo on Fitzpatrickin tasoiselle huipulle varsin vaatimaton. Ansiolistalla on vain yksi sijoitus kymmenen joukkoon (4.), karsiutumisia ammattilaisena pelaamissaan kisoissa kuudella yrittämällä peräti kolme.

Työlästä on menestyksen saavuttaminen ollut Fitzpatrickilla myös kalenterivuoden 2023 kisoissa. Yhdeksässä kisassa karsiutumisia on tullut peräti neljä. Edellisviikon kymmenes sija The Mastersissa oli hyvä kenraaliharjoitus meneillään olevaan taistoon.

”Harbour Town Golf Links on minulle Augusta Nationalin ohella suosikkikenttä”, hän muistutti pelattuaan lauantain huippputuloksensa 63,-8.

Englantilainen sai musertavan hienon startin päiväänsä tehtyään 136 metrin matkalta kolmannella reiällä eaglen. Kahdeksalla ensimmäisellä hän teki myös neljä birdieä, joita tuli kierroksen toisella puoliskolla

Hovlandin ja Rahmin hurmio kesti vain 18 reikää

Sunnuntain finaalikierroksesta on helppo ennakoida kihelmöivän jännittävää. Nimet kärjessä ovat vaihtuneet nopeaan tahtiin.
Avauspäivän sankari Viktor Hovland (64-70-78,-1) putosi kolmannella kierroksella täysin kuvasta heikon puttipelin vauhdittamana.

Perjantaina kärkinimistä parhaan tuloksen tehnyt Jon Rahm (72-64-69,-8) otti lauantaina askeleen taakse.

Matt Fitzpatrickin haastajina 1-4 lyönnin päässä on 14 pelaajaa, joten paljon ehtii tapahtua.
Patrick Cantlaya voidaan pitää kovimpana luuna, sillä hänellä on Harbour Town Golf Linksilta edellisvuoden uusintatappion (voittaja Jordan Spieth) lisäksi ansiolistalla kaksi kolmatta sijaa, ja seitsemäs tila.

Sunnuntaina pelataan kolmen hengen ryhmissä.

Kärkikolmikko Matt Fitzpatrick–Patrick Cantlay–Jordan Spieth lähtee matkaan klo 20.00 Suomen aikaa.

Heidän edellään pelaavassa kolmikossa kiertävällä Scottie Schefflerilla on mahdollisuus nousta voitolla takaisin maailmanlistan ykköseksi ohi Mastersin sankarin Jon Rahmin.

Discovery+ ja Eurosport 2 näyttävät viimeisen päivän suorana 20.00-01.00

Discovery+ erikoislähetykset kierroksesta käynnistyvät jo 13.30.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa