Hyppää sisältöön

Matkalla tähtiin- Joaquin Niemann teki historiaa PGA Tourin kisan voitollaan

Joaquin Niemann on voittonsa jälkeen varteenotettava kandidaatti Ernie Elsin kipparoimaan Presidents Cupin  joukkueeseen  USA:ta vastaan

20-vuotias Joaquin Niemann osoittti tylysti kilpailijoilleen kaapin paikan voittamalla Virginian osakilpailun kuuden lyönnin marginaalilla.

Viikonlopun jälkeen PGA Tourilla on kolme kansainvälistä pelaajaa, jotka ovat saavuttaneet voiton alle 21-vuoden iässä. Seve Ballesteros ylsi tähän ensimmäisenä 70-luvun jälkipuoliskolla, Rory McIlroy keväällä 2010 ja Joaquin Niemann sunnuntaina häkellyttävän ylivoimaisella voitollaan. Kovaan porukkaan chileläinen siis liittyi.

Niemannista tuli samalla ensimmäinen chileläinen voittaja PGA Tourilla. Yllätykseksi hänen läpimurtonsa tätä vaihettta ei voi kutsua, sillä Niemann oli 44 perättäistä viikkoa amatöörien maailmanlistan ykkönen ennnen siirtymistään ammattilaiseksi kaudella 2018.

Niemannin ammattilaisuus käynnistyi suunniteltua aiemmin, sillä hänellä oli opiskelupaikka pedattuna University of South Floridaan. Kielikokeen reputttaminen johti kuitenkin suunnitelmien muuttumiseen.

Niemann on antanut mailojensa ja lyöntiensä puhua. 1,5 vuoden aikana hän on vakiinnuttanut paikkkansa PGA Tourilla ja oli jo ennen viikonloppua maailmanlistalla 84:s. 

Ykköstilan jälkeen hän jää vielä niukasti ulos 50:n ensimmäisen joukosta, mutta nosti itsensä ykkösriviin kansainvälisen joukkueen pelaajaksi joulukuiseen Presidents Cupiin.

Sunnuntain kierroksella Niemann kasvattti johtonsa 12:n birkun myötä kolmeen lyöntiin, jonka jälkeen taistelu voitosta oli käytännössä ohi. Kolmen viimeisen reiän aikana tunteet nousivat pintaan.

 ”Ajatttelin  ensimmäistä voittoani juniorina, ja unelmaa PGA Tourin ykköstilasta, joka silloin vielä tuntui kaukaiselta. Nyt tämä hetki oli käsillä, ja muistikuvat sekä tunteet nousivat pintaan”, Niemann kertoi mediatilaisuudessa.

Viimeisen vuoden aikana PGA Tourilla on ollut poikkeuksellisen paljon nuoria voittajia. Matthew Wolff oli Niemannia muutaman kuukauden nuorempi ja siis 20-vuotias  alkukesän voittonsa aikaan. Edellisen kerran saman kauden aikana on voittoon yltänyt kaksi alle 21-vuotiasta pelaajaa 1930-luvun alkuvuosina….

Collin Morikawa (22-v) ja Cameron Champ (23-v) ovat muut superlupaukset, jotka PGA Tourilla ovat voittojensa myötä suurennuslasin alla.

Viktor Hovland (21-v) ei ole vielä voittanut, mutta norjalaistähti sivusi PGA Tourin ennätystä sunnuntaina pelattuaan 17:n perättisen kierroksensa alle 70 lyönnin. Tulos 64 oli päivän paras yhdessä Niemannin kanssa ja se nosti Hovlandin kymmenenneksi.

Viikonlopun PGA Tourin kisan tulosluettelon löydät täältä.

Etsi luettavaa