Matildalla mahtava major-startti – ruotsalaisamatööri teki historiaa

Matilda Castren paransi peliään loppua kohti. KUVA: GETTY IMAGES

Matilda Castren jakaa upeasti kahdeksatta sijaa Women’s US Openin avauskierroksen jälkeen. Kisaa johtaa Mina Harigae. Toisena oleva ruotsalaisamatööri Ingrid Lindblad teki historiaa.

Mitä tiukempi paikka, sitä paremmin Matilda Castren tuntuu pelaavan. Vaikka suomalaistähden pelit keväällä eivät ole menneet aivan odotusten mukaan, silti hän oli jälleen elementissään Women’s US Openin avauskierroksella.

Aamulla paikallista aikaa lähtenyt ”Madde” pelasi kierroksensa kaksi alle parin, mikä riittää top 10 -sijoitukseen torstain pelien jälkeen.

”Olen tyytyväinen peliini. Hyvä startti. Alle parin tulos US Openissa on aina hyvä startti. Tästä on hyvä jatkaa”, Castren sanoi tiedotteessa.

Castren pelasi ensimmäiset kymmenen reikään yhden yli parin, mutta täräytti loput kahdeksan väylää kolme lyöntiä pakkasen puolelle. Birdiejä Castren teki kierroksellaan yhteensä viisi.

”Huonot lähestymiset harmittivat alkukierroksesta, mutta pysyin kärsivällisenä. Sitten kierros kääntyikin parempaan suuntaan”, Castren totesi.

Castrenin kierroksen huippuhetki osui 16. reiälle, jossa oli isot yleisömassat seuraamassa maailman parhaiden naispelaajien otteita.

”Taisi olla 12-metrinen putti, jonka laitoin sisään. Se oli aika jees. Siellä oli vielä paljon yleisöä, ja siitä tuli hyvä fiilis”, Castren kommentoi.

Lindblad johtaa kahdella

Kisaa johtaa Yhdysvaltain Mina Harigae, joka käytti kierrokseensa vain 64 lyöntiä (-7). Toisena on ruotsalainen amatööri Ingrid Lindblad, jonka tulos oli vain lyönnin heikompi: 65 lyöntiä (-6). Samalla hän teki golfhistoriaa, sillä yksikään amatööri ei ole aiemmin pelannut kierrosta Women’s US Openissa yhtä pienellä lyöntimäärällä.

Ruotsalaisilla oli muutenkin vahva panos torstaina, sillä peräti kolme pelaajaa mahtuu kahdeksan parhaan joukkoon. Anna Nordqvist jakaa toista sijaa Australian Minjee Leen kanssa tuloksella -4. Madelene Sagström niin ikään länsinaapurista jakaa seitsemättä sijaa tuloksella -2 muun muassa Castrenin ja maailmanlistan kärkinaisen Jin Young Kon kanssa.

Castrenin pelit jatkuvat perjantaina, jolloin hän lähtee kierrokselleen kello 20.36. Kauden toinen major-turnaus pelataan Pine Needles Golf Resortissa Pohjois-Carolinassa.