Hyppää sisältöön

Matilda pelaa suomalaisen maalivahtilegendan kanssa Tournament of Champions -kisan

Matilda Castren aloittaa LPGA-kauden 2023 tänään iltapäivällä Suomen aikaa. KUVA: GETTY IMAGES

Matilda Castrenilla mielenkiintoista suomalaista peliseuraa Orlandossa.

LPGA Tourin kahden edelliskauden voittajat ovat kokoontuneet Orlandoon käynnistämään kautta 2023. Tournament of Championsista käynnistyy myös Matilda Castrenin neljäs kausi naisten ykköskiertueella. Pro-Am-kilpailuna pelattava voittajien kilpailu alkaa torstaina, ja Castren starttaa kautensa kello 14.41 Suomen aikaa.

Castren saa ensimmäiselle kierrokselle peliseuraksi suomalaisen maalivahtilegendan, sillä Boston Bruinsissa hienon NHL-uran tehnyt Tuukka Rask on yksi kilpailussa mukana olevista julkisuuden henkilöistä. Castrenilla oli sormensa pelissä, että he pääsivät samaan ryhmään pelaamaan.

”En tiennyt, että Tuukka on tulossa tänne. Mutta kun kuulin siitä manageriltani, niin pyysin, että pääsisin pelaamaan hänen kanssaan. Ja se toive lopulta toteutui”, Castren sanoo tiedotteessa.

Kilpailussa on mukana vain 29 ammattilaista, jotka pelaavat 72 reiän lyöntipelikilpailun ilman cutia. Avauskisan palkintopotti on 1,5 miljoonaa dollaria, josta voittaja kuittaa 225 000 dollaria. Rask ja muut kutsuvieraat pelaavat puolestaan omaa kilpailuaan, jonka potissa on 500 000 dollaria.

Kahden kuukauden talvitauon aikana kovaa harjoitellut Castren lensi Orlandoon jo viime viikolla, sillä hän oli mukana Suomen maajoukkueen järjestämällä harjoitusleirillä. Leiri toimi hyvänä valmistautumisena kauden avausviikkoon, vaikka säät eivät olleet optimaaliset.

”Oli ihan jäätävä sää. Oli tosi kylmä. Mutta kyllä siinä sai hyvin vedettyä treenejä. Se oli kiva startti tähän kauteen”, sanoo Castren.

Lake Nona Golf and Country Clubilla pelattavaan kilpailuun Castren lähtee luottavaisin mielin, vaikka edellisestä kilpailustartista on vierähtänyt kaksi kuukautta.

”Peli ei koskaan tunnu täydelliseltä pitkän kisatauon jäljiltä. Mutta kyllä se kuitenkin tuntuu hyvältä ja voin odottaa hyviä tuloksia ja kierroksia.”

Viime kaudella 57:nneksi LPGA Tourin pistetilastossa sijoittunut Castren lähtee uuteen kauteen hyvistä lähtökohdista. Vuosi sitten tilanne oli täysin toinen.

”Ennen viime kautta minulla oli korona, ja tuntui, etten ollut valmistautunut kunnolla. Nyt on ihan eri tilanne. Mutta kyllä tämä kauden alku tuli nopeasti. Off-season meni todella nopeasti”, Castren myöntää.

TULOSPALVELUT

DP World TOUR

Qatar Masters
Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja ja Sami Välimäki

LPGA

Maybank Championship
Matilda Castren

LADIES EUROPEAN TOUR

Aramco Team Series, Riyadh
Noora Komulainen, Tiia Koivisto ja Ursula Wikström

AMATÖÖRIGOLF

Naisten joukkue-MM-kilpailut (Espirito Santo Trophy)
Katri Bakker, Henni Mustonen ja Emilia Väistö

LETAS

Santander Golf Tour, Zarazoga
Emily Penttilä, Tiia Teiniketo ja Emilia Tukiainen

AMATÖÖRIGOLF

European Men’s Club Trophy
Espoo Ringside Golf (Tommy Gulin, Joonas Hinkkanen ja Jussi Sahravuo)

AMATÖÖRIGOLF

Spanish International Ladies’ Stroke Play Championship
Anna Backman, Ada Huhtala, Oona Kuronen, Sandra Palin ja Adeliina Virtanen

Etsi luettavaa