Hyppää sisältöön

Matilda on jälleen kehissä: ”Kivaa päästä taas peleille”

Matilda Castrén pelasi loistavasti avauskierroksen LPGA Tourilla.

Matilda Castrén haastaa kuukauden tauon jälkeen maailman parhaita naispelaajia LPGA-kiertueella.

Matilda Castrénin pelit jatkuvat tänään LPGA-kiertueella, kun vuorossa on Pure Silk Championship -niminen kilpailu, joka pelataan Willamsburgissa, Yhdysvalloissa.

Kyseessä on Matildan kauden neljäs kilpailu. Kolmesta aiemmasta kaksi on päättynyt kahden kierroksen jälkeen, mutta yhdessä sijoitus oli erittäin hyvä. Hän sijoittui huhtikuussa Havaijilla pelatussa Lotte Championshipissä 12:nneksi.

Koska Matilda pelaa toissa vuoden karsinnoista saavuttamallaan kategorialla, hän ei pääse kaikkiin haluamiinsa turnauksiin mukaan. Edellisestä pääkiertueen kisasta onkin kulunut jo kuukauden päivät. LPGA-kisojen välissä Matilda onnistui kuitenkin hakemaan paikan kesäkuussa pelattavassa US Openissa. Hän jakoi ykköspaikan Denverin lähellä pelatussa karsintakilpailussa.

”Kivaa päästä taas peleille, tuntuu että on jo jokin aika viime kisoista”, Matilda viestitti kisapaikalta.

”Valmistautuminen on mennyt hyvin, olen pelannut kentän kahdesti ja hionut lähipeliä erityisesti kuntoon.”

Kisakenttä eli Kingsmill Resortin River Course sopii Matildan silmään.

”Kumpuileva, metsässä menevä kenttä. Paljon korotettuja greenejä. Aika kuiva, joten saattaa tulla erikoisia pomppuja viikon aikana. Griinit kovat ja nopeat, mikä sopii hyvin minulle”, hän kuvaili.

Koska LPGA-kiertueen ohjelma ei ole yhtä tiivis kuin esimerkiksi PGA Tourilla, jokainen kisa kerää sangen nimekkään osanottajajoukon. Niin myös tälläkin kertaa, joten vaikka palkintopotissa on ”vain” 1,3 miljoonaa dollaria, saa hyvän sijoituksen eteen pelata erittäin hyvin.

Mukana ovat muun muassa Nelly ja Jessica Korda, Sei Young Kim, Lexi Thompson, Hinako Shibuno ja Brooke M. Henderson.

Matilda starttaa paikallista aikaa puolenpäivän jälkeen. Kiertueen tulospalvelusta voi seurata suomalaisen edesottamuksia klo 19.37 alkaen. Kiertueen rankingissa hän on ennen tätä kilpailua 91:ntenä.

Tulospalvelu

LPGA-kiertue on katsottavissa suorana Elisa Viihde Viaplayltä

Etsi luettavaa