Matilda Castrenin vire hyytyi sisääntulossa – Lydia Ko johtaa Boca Ratonissa

Matilda Castrenin kolmen birdien putki lupasi enemmän kuin lopputulos 72 lyöntiä antoi. KUVA: GETTY IMAGES

Castren teki ensimmäisen kahdeksan reiän aikana birdejä kärkipari Lydia Ko & Danielle Kang tahtiin.

Matilda Castren sai upean startin  LPGA:n kauden ensimmäisessä täyden pelaajakatraan, kisassa Boca Rio Golf Clubilla.

Avausreiän parin jälkeen Castren upotti kolme perättäistä birdietputtia. Kaksi bogia reiíllä viisi ja seitsemän sulattivat saldosta merkittävän osan.

Kahdeksannella suomalaistähti upotti neljännen birdieputtinsa , oli kaksi alle parin, ja putannut kahdeksaan viheriöön vain 11 kertaa.

Kentän väylillä 1-8 kärkikymmenikön pelaajista birdien määrissä suomalaisen luvuille pääsi vain kärkipari, Lydia Ko (5) sekä Danielle Kang (4).

Castrenin tyylinäyte kahdeksannen viheriöltä alla LPGA:n twiitissä

h

Lystinpito loppui Castrenin osalta tähän. Birdejä ei enää tuloskorttiin kirjattu, sisääntulon kaksi bogia tulivat aiempien tavoin par-nelosilla.

Lyöntejä kertyi yhteensä 72, joka on sama määrä kuin kentän par.

Sijaluku 120 osallistujan joukossa on 62.

Avauksissa hänen osumiensa määrä väyliin 11/14 oli varsin riittävä hyvään tulokseen. Viheriöosumissa Castren 12/18 jäi normaaleista luvuistaan.

Kymmenellä viimeisellä väylällä hän missasi peräti neljä viheriötä ja otti jaksoon heikkoon viheriösumien määrään liian suuren puttimäärän, 18.

Kierroksen alun hyvän jakson johdosta hän käytti putteria päivän mittaan 29 kertaa.

Kang häkeltyi ”Air” Jordanin onnitteluista

Castrenin kanssa sunnuntaina LPGA:n voittajien kisassa kymmenettä sijaa jakanut Lydia Ko (63,-9) johtaa Gainbridge LPGA -kilpailua.

Uutta-Seelantia edustava entinen maailmanlistan ykkönen voitti loppusyksystä Saudi-Arabiassa LET:n miljoonan dollarin kisan vastustamattomaan tapaan. Mikäli vire jatkuu viimeisten kuukausien tasolla, nousee Ko pian Danielle Kangin tavoin haastamaan maailmanlistan kärkikolmikkoa.

LPGA:n voittajien kisassa viimeisenä päivänä kirinyt Daniel Kang iski tauluun torstaina tuloksen 65 (-7) ja on toisena.

Sunnuntain kisan jälkeen Kang häkeltyi täysin saatuaan yllättäen onnittelut koripallolegenda Michael Jordanilta, joka isännöi Hobe Soundissa, Floridassa julkkisten golfkerhoa, The Grove XXIII Golf Clubia.

Perjantain kierrokselle Castren lähtee aamuvuorossa klo 14.43 Suomen aikaa.

Meneillään olevan kilpailun jälkeen Castren pitää reilun kuukauden harjoitusjakson. Seuraavat kaksi kisaansa hän pelaa Singaporessa ja Thaimaassa.

Elisa Viihde Viaplay ja Viasat Golf näyttävät Gainbridge LPGA -kisaa perjantaina kello 18.30-22.

MAINOS. LPGA Tour on katsottavissa suorana Elisa Viihde Viaplayltä. Tästä palveluun >>