Hyppää sisältöön

Matilda Castrenin valmistautuminen Thaimaan kisaan mutkistui – caddie altistui koronalle

TIMONEN

Matilda Castrenin caddien Jonathan Scottin koronatestin tulos ratkaisee, pääseekö skotti Castrenin avuksi torstaina kello 3.24 käynnistyvälle kierrokselle

Torstaina käynnistyvän Honda LPGA Thailand -kilpailun valmistautuminen ei ole sujunut Matilda Castrenin osalta aivan toivotulla tavalla.  

Castrenin caddie Jonathan Scott joutui jäämään kahdeksi päiväksi Singaporeen altistuttuaan koronapositiiviselle huonekaverilleen.

”On ollut erilainen valmistautuminen tähän viikkoon. Kävelin tiistaina kentän läpi. Olisin saanut ottaa kärryn, mutta päätin, etten lähde siihen hommaan. Se 18 reiän kävely oli minulle ihan tarpeeksi”, Castren kertoo kuulumisiaan tiedotteessaan.

Scott pääsi Pattayalle tiistai-iltana, mutta hänen osallistumisensa keskiviikon pro-amiin ja torstaina alkavaan kilpailuun varmistuu vasta koronatestituloksen jälkeen.

Caddie-haasteista huolimatta Castren lähtee positiivisella mielellä Siam Country Clubilla pelattavaan kilpailuun.

Hyville lähestymiselle on tilausta

”Nyt on uusi viikko. Päästään hyvistä asetelmista liikkeelle. Kenttä näyttää hyvältä. Tiiltä se on aika anteeksiantava, mutta griinit ovat pienet ja muodokkaat. Täällä on myös satanut aika paljon, ja sen takia griinit ovat aika hitaat.”

Singaporessa pelatussa HSBC Women’s World Championshipissa Castrenin lyönti oli kolmen ensimmäisen kierroksen osalta hakusessa.

Matilda Castrenilla oli Singaporessa lähestymisten lisäksi myös vaikeuksia lyöntiasennon ottamisessa toiseen lyöntiin. KUVA: PETRI TIMONEN

Viimeisellä kierroksella toista kisaansa Aaasiassa pelannut Castren sai lyömisestään paremmin kiinni. Sunnuntaina syntyi myös koko viikon paras kierrostulos.

Hän sijoituksensa ei kuitenkaan parantunut, vaan hän putosi yhdellä 58:nneksi tulostason parannuttua myös muilla pelaajilla.

Thaimaan Prima Thammaraksin ja Sveitsin Albane Valenzuela ovat Castrenin seurana torstain kierroksella.

Kolmikko aloittaa pelinsä torstaina kello 3.24 Suomen aikaa.

Palkintopotiltaan 1,6 miljoonan dollarin kilpailussa on mukana hyvin pitkälle sama pelaajakatras kuin viime viikollakin, pois lukien viime viikon voittaja Jin Young Ko.

Kaikki 65 pelaajaa pelaavat Singaporen kisan tavoin neljä kierrosta.

”Koetetaan saada lyöntiä kuntoon. Sillä se minun paras tulos syntyy, kun saan lähestymisiä lähelle ja paljon birdie-paikkoja. Lähden hakemaan hyvää tunnetta lyöntiin ja sellaista oman pelin tuntuista pelaamista”, Castren toteaa.

Elisa Viihde Viaplay -palvelu ja V Sport-kanavat näyttävät kilpailun kaikki päivät suorina. Torstain ja perjantain lähetysajat ovat 5.00–11.00 ja viikonloppuna 5.30–11.30.


MAINOS. DP World Tour ja LPGA on katsottavissa suorana Elisa Viihde Viaplaystä. Tästä palveluun >>

Tulospalvelu

Etsi luettavaa