Matilda Castrenin pelikaverit ovat nyt selvillä – starttaa kauden toiseen majoriin iltapäivällä Suomen aikaa

Matilda Castren pelaa avauskierroksen US Womens's Openissa Amy Olsonin ja Alison Leen kanssa. KUVA: GETTY IMAGES

Matilda Castren starttaa uransa seitsemänteen major-turnaukseen torstaiaamuna paikallista aikaa. Peliseurana suomalaisella on kova amerikkalaisduo.

Women’s US Openin lähtöajat ja -ryhmät on nyt arvottu. Rapakon tällä puolellea tässä vaiheessa kiinnostaa tietenkin se, moneltako ja keiden kanssa Suomi-golfin ykköstähti Matilda Castren pelaa avauskierroksen Pine Needles Lodge & Golf Clubilla, Pohjois-Carolinassa käytävässä arvoturnauksessa.

Castrenin ryhmän kaksi muuta jäsentä ovat yhdysvaltalaiset Amy Olson ja Alison Lee. Maailmanlistan sijoitusten perusteella kyseessä on tasavahva kolmikko, sillä naisten sijoitukset Rolex Rankingissa ovat 66:s, 68:s ja 72:s.

Kolmikosta paras ranking-sijoitus on Castrenilla ja heikoin Olsonilla, jolla on puolestaan parhaat meriitit Women’s US Openista aiemmilta vuosilta. Hän sijoittui kisassa viime vuonna 12:nneksi ja toissa vuonna upeasti toiseksi.

Lee puolestaan jakoi viime vuonna 16:tta sijaa. Kauden ensimmäisessä majorissa hän oli upeasti kahdeksas.

Kolmikon lähtöaika torstaina aamulla on klo 8.21 paikallista aikaa. Suomessa kello näyttää tuolloin 15.21:tä.

Castren on kisan ainoa suomalainen, sillä Sanna Nuutinen jäi karsinnoissa niukasti kisapaikasta. Sen sijaan ruotsalaisia kauden toiseen majoriin osallistuu peräti seitsemän.

Yksi heistä on Annika Sörenstam, 51, joka voitti Women’s US Openin samalla kentällä vuonna 1996. Lajilegendan kanssa samassa ryhmässä pelaava ruotsalaisamatööri Ingrid Lindblad, 22, ei ollut tuolloin vielä edes syntynyt.

Ryhmän kolmas jäsen on Korean So Yeon Ryu, joka on maailmanlistalla 42:ntena.