Hyppää sisältöön

Matilda Castrenin ote hiipui – thaimaalaissensaatio kurittaa supertähtiä Pattayalla

Atthaya Thitikul (vas.) nousi edelliskaudella tähteyteen LPGA:lla. Natthakritta Vongtaveelap (oik.) on tehnyt kolmen ensimmäisen päivän aikana järisyttävän kovaa tulosta Pattayan kisassa.Kuva: Getty Images.

Ennen toista kierrostaan sairastununeen Matilda Castrenin (68-70-76,-2) vire oli lauantaina odotetusti kateissa. Honda LPGA Thailand -kilpailun kärjessä on ensimmäistä kertaa LPGA:lla pelaava Natthakritta Vongtaveelap (-20) sekä niinikään kotimaassaan pelaava Atthaya Thitikul (-16).

Matilda Castrenin hienosti käynnistynyt LPGA:n kisa Pattayalla on ollut kahden viimeisen kierroksen ajan tuskaista torstain ja perjantain välisenä yöntä iskeneen ruokamyrkytyksen johdosta.

Avauskierrroksella hän oli viimeisellä viheriöllä tuloksessa -5 ja puttaamassa eaglea. Hankalassa paikassa Castrenin putin voima ei riittänyt, pallo vieri sivurinnettä pitkin kauas viheriön ulkopuolelle. Tuloskorttiin merkittin bogey.

Matilda Castren kunnostautui lauantaina par-viitosilla tekemällä kolme birdietä.
KUVA: PETRI TIMONEN

Perjantaina tulos oli huonovointisuudesta huolimatta vähintäänkin kohtuullinen (70,-2). Kolmanteen kierrokseen lyöntejä kertyi viiden bogin, yhden tuplan ja kolmen birdien myötä 76,+4.

Castren osui kiitettävästi väyliin (12/14), kahden tilastoihin tulleen avauksen mitatkin olivat samaa tasoa kuin kahdella ensimmäisellä kierroksella.

Viheriöosumien määrän putoaminen päivittäin (15-10-8) vei lauantaina mahdollisuudet tuloksen tekemiseltä.Sijaluku on ennen sunnuntaita 72 pelaajan kisassa 58:s.

Kauden kolmatta kisaa pelaavan Castrenin ohjelmassa on vielä ennen pitkää kotimatkaa torstaina käynnistyvä kilpailu Singaporessa.

Kestääkö tulokas viimeisen kierroksen paineet?

Pattayalla, Siam Country Clubilla on 1,7 miljoonan dollarin kisassa mukana varsin runsaasti maailmantähtiä Lydia Kon, Nelly Kordan, Jin Young Kon, Anna Nordqvistin ja Leona Maguiren johdolla.

Maailmanlistan ykkösenäkin hetken ollut Thaimaan Atthaya Thitikul on vähemmän yllätttävästi kisan kärkipäässä, toisena.

LPGA:n karsinnoista kortin pääkiertueelle lunastanut Natthakritta Vongtaveelap (67-65-64,-20) on kuitenkin varastanut pääosan.

Hän ei ole ujostellut uransa kuudennessa ammattilaiskisassa, Vongtaveelap joutui lunastamaan kotimaansa suurimpaan kisaan paikan voittamalla paikellsen kiertueen kisan. Tämän jälkeen yhteistyökumppani Honda kutsui Vongtaveelapin mukaan

Kolmannelle kierrokselle yllätysjohdossa lähtenyt Vongtaveelap painoi kaasua lauantaina entistä kovempaa, pelasi päivän parhaan tuloksen 64,-8, johon ylsi myös neljän lyönnin takaa-ajoasemasta lähtevä Thitikul.

Thaimaalaisyleisö oli syystäkin villinä suosikkiensa esityksistä jo lauantaina.

Sunnuntain kierroksella Vongtaveelapilla on mahdollisuudet nousta todelliseksi sensaatioksi uransa ensimmäisessä LPGA:n kilpailussa.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa