Matilda Castrenilla viiden birdien päivä – Jin Young Ko näytti tasonsa Singaporessa

Matilda Castren suuntaa pelaa seuraavat kolme kisaansa Thaimaassa, Singaporessa sekä Kiinassa .KUVA: PETRI TIMONEN

Matilda Castren (74-75-74-71,+6) putosi viikon parhaasta tuloksestaan huolimatta yhden sijan 58:ksi Sentosa Golf Clubilla LPGA:n kilpailussa. Jin Young Kon voittotulos oli 23 lyöntiä Castrenia parempi.

Neljännen päivän peli HSBC Women´s World Championshipissa oli Matilda Castrenille pitkälti terapiakierros.

Kärki ja keskikasti olivat kolmen aiemman päivän aikana karanneet turhan kauas, sijaluku 65:n kisan aloittaneen pelaajan joukossa oli 57.

Kolmena ensimmäisenä päivänä kaksi birdietä kierrosta kohden tehnyt Castren onnistui sunnuntaina birdieputeissaan viisi kertaa.

Bogeja kertyi kaksi, tuloksen notsi yli 70:n lyönnin tuplabogey.

Kierrostulos 71,- jäi erittäin suotuisissa olosuhteissa kahdeksan lyönnin päähän päivän parhaasta. Sijaluku putosi yhdellä ja oli 58.

Jin Young Ko otti omansa

Jin Young Ko on voittanut 11 kertaa LPGA:lla, osallistumiskertoja on 70.KUVA: GETTY IMAGES

Kisan voittajaksi nousi kautensa aloittanut maailmanlistan ykkönen Jin Young Ko (-17), joka on voittanut viidestä viimeisestä kisastaan neljä.

Ko on nousemassa legendojen joukkoon. Major-voittoja 27-vuotiaalla korealaisella on vain kaksi, mutta muut mittarit jättävät muut tämän hetkiset tähdet kauas taakse.

Ensimmäisellä LPGA:n kaudellaan (2018) hänet valittiin kauden tulokkaaksi. Kolmella seuraavalla hän on voittanut rahalistan ja tarttunut vahvalla otteella kiinni maailmanlistan ykkösen valtikkaan.

Kärkipaikkaa lainanneen Nelly Kordan korealainen jättää Singaporen voitollaan taas turvallisen matkan päähän kakkoseksi.

Matilda Castren kävi Kon kanssa todella tiukan taiston voitosta kesäkuun lopulla Volunteers of America Classicissa, jossa jäi toiseksi lyönnin supertähdelle hävinneenä.

Kesäkuukausien aikaan huippuvireen löytänyt, LPGA:lla ja Turusssa voittanut, sekä majoreissa tasaisesti 20:n joukkoon sijoittunut Castren loisti syyskuun alussa Solheim Cupissa.

Singaporessa eroa muodostui 23 lyöntiä. Kärkikymmenikön viimeisille pelaajillekin Castren hävisi kierrosta kohden 4,25 lyöntiä.

Tournament of Championsissa Castren hämmästytti itsensäkin ollen koronan jäljiltä kymmenes 28:n pelaajan joukossa.

Solheim Cupin jälkeen tulokset ovat jääneet korkeiksi nousseisiin odotuksiin nähden vaatimattomiksi.

Täyden fieldin kisoissa paras sijoitus on 27.

Singaporesta Castren suuntaa Thaimaahan, jossa LPGA:n seuraava kisa käynistyy torstaina.