Hyppää sisältöön

Matilda Castrenilla vahva startti New Jerseyssa: ”Oli hyvä fiilis kentällä”

Matilda Castren pelasi ensimmäistä kertaa maaliskuun lopun jälkeen kuutosella alkavan tuloksen, ja on mainioissa asemissa kolmen kierroksen kilpailussa New Jerseyssa. Kuva: Getty Images

Matilda Castren (-3) on avauskierroksen jälkeen sijaluvulla 13:s New Jerseyssa pelattavassa LPGA:n kilpailussa. Sanna Nuutinen (+2) ja Kiira Riihijärvi (+3) tarvitsevat lauantaina huomattavasti kovemman tuloksen selvitäkseen Shoprite LPGA Classicin kolmannelle ja viimeiselle kierrokselle.

Meneillään olevan viikon LPGA-kilpailua johtaa 35-vuotias ruotsalaiskonkari Dani Holmqvist (-7), joka on koko urallaan sijoittunut vain kerrran pääkiertueella kymmenen joukkoon, ja on maailmanlistalla 453:s.

Lyönnin päässä yllättäjästä vaanivat Kiinan Yan Liu sekä Korean Jenny Shin.

42 pelaajaa 144:sta osasllistujasta on Gallowayssa, New Jerseyssa pelattavassa kilpailussa alle parin, näiden joukossa bogittoman kolmen birdien kierroksen pelannut Matilda Castren (-3).

Sijaluku on lupaavasti 13:s, kauden toistaiseksi paras Castrenilla on kisan päätyttyä 25:s täyden fieldin kisoissa.

Kolme edellistä lyöntipelikisaa ovat päättyneet karsiutumiseen, joten perjantain kierros oli positiivinen signaali nousukunnon käynnistymisestä.

Hyvä lähipeli piti bogeyt pois kortista

Castren oli perjantaina iltapäiväkierroksensa jälkeen tyytyväinen panokseensa.

”Löin yhden par-vitosen kahdella päälle ja tein siihen birdien. Löin myös yhden wedgen tosi lähelle. Siitäkin tuli birkku”, Castren ruoti tiedotteessaan kierroksensa kohokohtia.

Kilpailun kärkinimien tavoin hän osui viheriöihin 13 kertaa.

”Kivasti sain paikattua hyvillä puteilla ja chipeillä, kun missasin muutaman griinin. Ei ollut sen suurempia haasteita minkään osa-alueen kanssa.”

”Oli hyvä fiilis kentällä tänään. Tästä on hyvä jatkaa”, kello 15.47 Suomen aikaa toiselle kierrokselle lähtevä Castren totesi.

Sanna Nuutisen (+2) sijoitus avauspäivän jälkeen on 92. Kauden kaikissa aiemmissa LPGA:n kisoissaan karsiutueelle Kiira Riihijärvellä (+3) on cut-rajan oikealle puolelle matkaa kolme lyöntiä, sijoitus on 119.

Castrenille kilpailu on kolmas perättäinen, hän pelaa myös seuraavalla viikolla Minnesotassa, ja pääsee mukaan myös juhannusviikolla käytävään kauden toiseen majoriin, Women´s LPGA Championshipiin.

Heinäkuun puolella Pebble Beachissa käytävään U.S. Women´s Openiin tie on toistaiseksi tukosssa.

Castrenin maailmanlistan sijoitus (123.) on liian alhainen, karsinnoissa hän jäi neljän lyönnin päähän paikasta naisten suurimpaan majoriin.

Unelma paikasta kauden suurimpaan majoriin elää kuitenkin suomalaistähden mielessä.

Takaporttina on vielä voitto yhdestä kolmessa kisassa, tai vankkoja sijoituksia kärkikolmikkoon, jotka nostaisivat suomalaisen maailmanlistalla 75:n ensimmäisen joukkoon.

Castrenin mahdollisuudet päästä mukaan U.S. Women´s Openiin:

  • Voittaa meneillään oleva kisa tai seuraavalla viikolla Minnesotan kilpailu
  • Women’s LPGA Championshipissa yhden pelaajan kanssa jaettu toinen sijakin tuottaisi varmuudella nousun 75:n joukkoon ja paikan Pebble Beachiin
  • Paikka avautuisi myös esimerkiksi kahdella yksinään saavutetulla kakkossijalla New Jerseyssa ja Minnesotassa. Vahtoehtoisesti myös kolmansilla sijoilla edellä mainituissa kisoissa, sekä näiden jatkeeksi top 8-sijoituksella Women´s LPGA Championshipissa.

Haaste U.S. Women´s Openiin pääsemiseksi on todella kova.

Castren on sijoittunut viiden joukkoon LPGA:n henkilökohtaisessa kisasa koko urallaan kahdesti (voitto ja kakkostila 2021).

Majoreissa hänen parhaat sijoituksensa ovat 19:s ja 20.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa